Ο Γιώργος Νταλάρας φέρνει τη Σμύρνη στο Ηρώδειο!

Δύο μοναδικές συναυλίες με τη συμφωνική ορχήστρα Σμύρνης

O Γιώργος Νταλάρας φέρνει νοσταλγία και συγκίνηση στο Ηρώδειο. Στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει σήμερα και αύριο δύο μοναδικές συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, την οποία διευθύνει ο μαέστρος Χακάν Σενσόι.

Πέρα από τις υπέροχες φωνές του Γιώργου Νταλάρα και της Ασπασίας Στρατηγού, στη σκηνή συμπράττουν δεκάδες Έλληνες σολίστες και η χορωδία «Μελωδοί».

«Πρώτη φορά τόσο μεγάλη ορχήστρα, τόσος πολύς κόσμος! Και επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή που όλα τα πράγματα είναι λίγο ιδιαίτερα, νομίζω ότι έχει το νόημα του. Επίσης, έχει ένα νόημα, γιατί εγώ κατάγομαι από τη Σμύρνη. Έχω συναισθηματικό δέσιμο με αυτή την πόλη…» δήλωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής στην κάμερα του Star και την Άννα Σταματιάδου.

«Τώρα που είμαι πια στη δύση, γιατί σε λίγο φεύγω από τη δουλειά, είναι συγκινητικό το ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έρχονται», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας χωρίς να μπορεί αν κρύψει τη συγκίνησή του.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής μίλησε για τον διχασμό που προκαλεί η πολιτική, αλλά και για την ανθρωπιά, τη μουσική, το θέατρο και τον πολιτισμό των ανθρώπων που τους ενώνει.

«Εμείς έχουμε ανάγκη αυτόν τον αιώνα να ενωθούμε με τους γείτονες παρά να τους πολεμάμε», δήλωσε ο  Γιώργος Νταλάρας.
Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν θα ασχοληθεί με την πολιτική ο ίδιος απάντησε: «Ποτέ ποτέ, ήδη έχω ασχοληθεί πολύ, δεν έχετε παρά να ακούσετε τα τραγούδια μου!».

Από τον Βόσπορο μέχρι την Αθήνα, οι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν το κοινό με τραγούδια Ελλήνων συνθετών, μπαλάντες της Μεσογείου και αποσπάσματα από τη «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα.Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Κώστας Γανωσέλης.

Οι δύο συναυλίες γίνονται στα πλαίσια της συνεργασίας των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης που ρίχνουν γέφυρες πολιτισμού.

«Αυτό που θέλαμε και το κατορθώνουμε, σιγά σιγά, είναι να πάμε τη Νέα Σμύρνη στη... Σμύρνη.  Θα συνεχίσουμε αυτούς τους τομείς συνεργασίας και με τους δύο δήμους και θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top