«Περιμένοντας τον Γκοντό» - Μία Μοναδική Παράσταση Στη Νοηματική Γλώσσα

Κωφοί ηθοποιοί χρησιμοποιούν το σωματικό θέατρο και body music

Περιμένοντας τον Γκοντό θεατρική παράσταση στη νοηματική

Σε αυτή την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» (του Σ. Μπέκετ) συμμετέχουν κωφοί ηθοποιοί, που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη ερμηνεία ομιλούντων ηθοποιών, για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο αβέβαιο και αμφίρροπο. Οι ήρωες προσπαθούν να εκλογικεύσουν την πραγματικότητα, στην οποία οι κωμικές καταστάσεις συνυπάρχουν με το τραγικό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Στη σκηνική δράση χρησιμοποιούνται διαφορετικές μορφές τέχνης, όπως το σωματικό θέατρο, το Body Music και το Visual Vernacular, το οποίο περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας.

Πρόκειται για την ένατη παραγωγή της ομάδας, που από την ίδρυσή της το 2009 έχει καταφέρει να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και τη θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά τη νοηματική γλώσσα, παράλληλα με τη φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.


Τα δυαδικά ζευγάρια των χαρακτήρων του Μπέκετ συνδιαλέγονται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές προεκτάσεις των ανθρωπίνων σχέσεων που έχουν ως μοτίβα την εξουσία και την καταπίεση. Οι εκδοχές των ζευγαριών εναλλάσσονται και παρουσιάζουν διαφορετικά μοτίβα, όπως ακούοντας-κωφός, κωφός-κωφός και ακούοντας-ακούοντας, εικονοποιώντας μέσω αυτών των εναλλαγών μια νέα κοινωνική διάσταση του έργου.

Το έργο του Samuel Beckett «Περιμένοντας τον Γκοντό» προβάλλεται την Κυριακή 12 Μαΐου στις 19:00 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top