Θέατρο: «ΤΩ ΜΑΘΕΙΜΑ» μέσα από το σαρδόνιο χιούμορ του Ιονέσκο

Για λίγες παραστάσεις στο BIOS

«ΤΩ ΜΑΘΕΙΜΑ»

Ο Δημήτρης Κομνηνός και η Ομάδα 90°C ανεβάζουν τη θερμοκρασία μεταφέροντας «ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ» του Ε. Ιονέσκο, εμβληματικό κωμικό δράμα του 1950, ως «ΤΩ ΜΑΘΕΙΜΑ» στην Αθήνα του 2019, από 02.05.2019 για λίγες παραστάσεις στο Bios.

Το έργο

Ένας συνεσταλμένος δάσκαλος, γνήσιος εκφραστής της απολιθωμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας, υπό το επιτηρητικό βλέμμα της πιστής του Υπηρέτριας, συμβολική εκπρόσωπο της νοσηρής κοινωνίας, παραδίδει μαθήματα γεωγραφίας, αριθμητικής και γλωσσολογίας, σε ένα nonbinary (εκτός του δίπολου άνδρας-γυναίκα) άτομο. Η ομάδα 90οC, μέσα από εικόνες ντυμένες με το σαρδόνιο χιούμορ του Ιονέσκο και ερωταπαντήσεις που θυμίζουν όλα όσα έχουμε υποστεί στο σχολείο, σαρκάζει με ξεκαρδιστικό τρόπο το χάσμα που υφίσταται μεταξύ των δυο «κόσμων» : Από τη μια, ο απαρχαιωμένος τρόπος διδασκαλίας της ακραίας πειθαρχίας που εκπροσωπεί ο δάσκαλος και από την άλλη το φρέσκο φιλελεύθερο πνεύμα που εκπροσωπεί το μαθητευόμενο άτομο.

Πάνω σε αυτόν ακριβώς τον καμβά, η ομάδα 90οC, στήνει τη θεατρική της παγίδα:
Στην Αθήνα του 2019, που μετά από 10 χρόνια μνημονίων, μετεωρίζεται κάπου ανάμεσα σε παρατατικό και αόριστο, απολιθωμένος δάσκαλος που εδράζει τις απόψεις του στις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, έρχεται αντιμέτωπος με το νέο, έξυπνο, γοητευτικό, μη- δυαδικό άτομο, που δεν ενδίδει στις ύπουλες μεθόδους του. Οι δυο ισχυροί αντίπαλοι πόλοι συγκρούονται. Η κατάσταση εκτροχιάζεται … Ποιος θα επικρατήσει;
Καθηγητής: ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Μαθητευόμενο άτομο: JAMESRODI
Υπηρέτρια: ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΗ
Παραστάσεις
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.
Πρώτηπαράσταση: 02/05/2019
Τελευταίαπαράσταση: 09/06/2019
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top