Η ΦΟΝΙΣΣΑ του Παπαδιαμάντη κάνει περιοδεία!

Η Δέσποινα Γιαννάτου και η ομάδα κλασικού χορού «Υπέρ Ορίων»

Φόνισσα

Η Δέσποινα Γιαννάτου και η ομάδα κλαδικού χορού «Υπέρ Ορίων» σε μια μοναδική σύνθεση ζωντανεύουν το έργο «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε μουσική Μπάμπη Νίκου. 

Η ευρηματικότατα της σύνθεσης αυτής από τη Δέσποινα  Γιαννάτου, μας μεταφέρει στην ανδροκρατούμενη  κοινωνία της τότε εποχής. Η καταπίεση έχει τη μορφή του άνδρα - Θανάσης Κουρλαμπάς - ενώ ζούμε τον πυρετό της γέννησης του ζυγού από τον Αλ. Παπαδιαμάντη – Πέτρος  Γόφτης - επί σκηνής σε παράλληλη δράση.

Οι Φόνισσες  «Υπό Ορίων» συμβολίζουν τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα  της ηρωϊδας παλεύουν με το καθήκον και το χρέος, χορεύουν για τη λύτρωση μεταξύ της θείας και της ανθρώπινης δικαιοσύνης. 

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στo Aρχαίο Θέατρο Δωδώνης το καλοκαίρι του 2017. Το χειμώνα συνέχισε τις εμφανίσεις στο θέατρο Αλκμήνη και το σύγχρονο θέατρο με sold out εμφανίσεις. 

Για την καλοκαιρινή περίοδο 2018, η «Φόνισσα» θα παρουσιαστεί στα ακόλουθα φεστιβάλ: Φόνισσα Καλοκαίρι 2018 Δευτέρα 27/8/2018 – Υεστιβάλ Βεάκειο – Δήμου Πειραιά Σετάρτη 29/8/2018 – Φεστιβάλ Πέτρας – Δήμου Πετρούπολης.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top