Ο Γιώργος Λάνθιμος αναδείχθηκε Ευρωπαίος σκηνοθέτης της χρονιάς

Με το «The Favourite» σάρωσε τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Τα συγχαρητήρια του Σάκη Ρουβά στον Γιώργο Λάνθιμο για τα βραβεία Όσκαρ

Έναν ακόμη θρίαμβο απολαμβάνει ο Γιώργος Λάνθιμος, καθώς αναδείχθηκε «Καλύτερος Ευρωπαίος Σκηνοθέτης» της χρονιάς στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου (EFA 2019), ενώ το φιλμ του «The Favourite», κέρδισε τα βραβεία καλύτερης κωμωδίας και ταινίας.

 

 

Η πρωταγωνίστριά του, Ολίβια Κόλμαν, η οποία κέρδισε και το Βραβείο Όσκαρ για τον ρόλο της Βασίλισσας 'Αννας στην ταινία, ανακηρύχθηκε τώρα και «Ευρωπαία Ηθοποιός» για το 2019.

 

 

Η «Ευνοούμενη» απέσπασε ακόμη τα βραβεία Μοντάζ με τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, Φωτογραφίας με τον Ρόμπι Ράιαν, Μακιγιάζ με την Νάντια Στέισι και Κοστουμιών, με την Σάντι Πάουελ.

Η Ολίβια Κόλμαν δεν βρισκόταν στην αίθουσα προκειμένου να παραλάβει το βραβείο της και χαιρέτισε την απονομή με βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Για λογαριασμό του Γιώργου Λάνθιμου, το βραβείο σκηνοθεσίας παρέλαβε ο παραγωγός της ταινίας Εντ Γκίνι ο οποίος δήλωσε: «Ο Γιώργος θα χαρεί πολύ για αυτό το βραβείο».

Τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θεωρούνται τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία της Ευρώπης και αποφασίζονται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, κατά το πρότυπο των Βραβείων Όσκαρ. 

Κάθε δύο χρόνια η απονομή φιλοξενείται στο Βερολίνο, ενώ ενδιάμεσα την διοργάνωσή τους αναλαμβάνει κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Η τελετή απονομής των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων διεξήχθη στη γερμανική πρωτεύουσα. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top