Θλίψη στο Hollywood: Πέθανε ο «Ξένοιαστος Καβαλάρης» Πίτερ Φόντα

Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας

Φτωχότερο είναι το Hollywood και η κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ μετά από τον θάνατο του… «Ξένοιαστου Καβαλάρη», Πίτερ Φόντα. 

Ο ηθοποιός που έγινε διάσημος από τον ρόλο του μηχανόβιου στην ταινία «Easy Rider» του 1969, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. 

Ο Πίτερ Φόντα ήταν γιος του θρύλου του αμερικανικού κινηματογράφου, Χένρι Φόντα και μικρότερος αδελφός της επίσης ηθοποιού Τζέιν Φόντα. 

Ο διάσημος ηθοποιός έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας ο θάνατός του οφείλεται σε αναπνευστική ανεπάρκεια, ως συνέπεια της ασθένειάς του. 

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Πίτερ Φόντα απεβίωσε. Ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτού του γλυκού και αβρού άνδρα, ευχόμαστε οι πάντες να τιμήσουν το αδάμαστο πνεύμα του και την αγάπη του για τη ζωή. Προς τιμή του Πίτερ, σας παρακαλούμε υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο Πίτερ Φόντα είχε ένα «βαρύ» επώνυμο, κυρίως λόγω του πατέρα του, όμως κατάφερε και χάραξε τη δική του πορεία στο Hollywood. 

Με την αδελφή του Τζέιν Φόντα - φωτογραφία: AP Images

Γεννήθηκε το 1940 στη Νέα Υόρκη και στην ηλικία των 10 ετών έχασε τη μητέρα του, Φράνσις Φορντ Σίμουρ. 

Η σχέση του με τον πατέρα του, Χένρι,  ήταν δύσκολη αλλά ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχαν έρθει πιο κοντά τα χρόνια πριν από τον θάνατο του το 1982.

Με τον πατέρα του Χένρι και τη μητριά του - φωτογραφία: AP Images

Ο Πίτερ δεν απέκτησε τη φήμη του πατέρα του ή της αδελφής του, όμως η ταινία του «Easy Rider» αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του και εδραίωσε τη θέση του στην ποπ κουλτούρα του Hollywood.

Με την κόρη του, επίσης ηθοποιό, Μπρίτζερ Φόντα - Φωτογραφία: AP Images

Ο ίδιος είχε γράψει το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Ντένις Χόπερ, ενώ η παραγωγή και η σκηνοθεσία της είχε στοιχίσει μόλις 380.000 δολάρια. Όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες έκανε τέτοια αίσθηση που τα κέρδη της παγκοσμίως έφτασαν τα 40 εκατ. δολάρια. 

Στα γυρίσματα της ταινίας «Easy Rider» - φωτογραφία: AP Images

Η ταινία αποθεώθηκε στις Κάννες και απέσπασε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου. Μάλιστα το American Film Institute την είχε συμπεριλάβει στις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών. 

Πάνω στη θρυλική μηχανή του «Ξένοιαστου Καβαλάρη» - Φωτογραφία: AP Images

Ο Πίτερ Φόντα ήταν και πάλι υποψήφιος για Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού Ρόλου αυτή τη φορά για την ερμηνεία του στην ταινία «Ulee’s Gold», στην οποία υποδυόταν έναν χήρο μελισσοκόμο, βετεράνο του Βιετνάμ. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top