Meghan-Harry: Πόσο κόστισε η ανακαίνιση στο νέο τους σπίτι

Tο αστρονομικό ποσό που θα επιβαρύνει τους Βρετανούς φορολογούμενους

Η ανακαίνιση του σπιτιού της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry κόστισε 2,7 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό το αστρονομικό ποσό θα επιβαρύνει τους Βρετανούς φορολογούμενους, όπως αναφέρει ο Guardian.

Το Frogmore Cottage είναι ένα οίκημα του 18ου αιώνα για το οποίο απαιτήθηκαν εκτεταμένες επισκευές, προκειμένου να είναι κατοικήσιμο για το πριγκιπικό ζεύγος και τον νεογέννητο γιο τους, Archie. 

(AP Photo/Matt Dunham)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, στις εργασίες ανακαίνισης συμπεριελήφθησαν: η αντικατάσταση μέρους της οροφής, η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών συστημάτων και του συστήματος θέρμανσης καθώς και η εγκατάσταση υδραυλικών.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε διάστημα έξι μηνών, λίγο πριν τη γέννηση του Archie στις 6 Μαΐου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα για όλες αυτές τις εργασίες πληρώθηκαν από την (κρατική) βασιλική επιχορήγηση, η οποία πληρώνει τους μισθούς του προσωπικού της βασίλισσας, τα έξοδα συντήρησης των παλατιών, τα έξοδα των επίσημων επισκέψεων και υποχρεώσεων της βασιλικής οικογένειας και διάφορα άλλα.

Τα έξοδα για τα έπιπλα και κάποια τελειώματα πληρώθηκαν ιδιωτικά από τον Harry και τη Meghan, όπως δήλωσε υπεύθυνος του Παλατιού.

Οι λογαριασμοί της βασιλικής επιχορήγησης, οι οποίοι δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ότι η Μοναρχία κόστισε στους φορολογούμενους 67 εκατομμύρια λίρες για το έτος 2018-2019, 41% περισσότερα απ’ ότι το προηγούμενο έτος.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top