Grace Kelly: H ζωή της πριγκίπισσας με το άδοξο τέλος-Τα σενάρια συνομωσίας

Είναι μια από τις 25 μεγαλύτερες star όλων των εποχών

Βγαλμένη από παραμύθι ήταν η ζωή της Grace Kelly μιας από τις 25 μεγαλύτερες star όλων των εποχών. Το τέλος της, όμως, ήταν άδοξο και πολλά έχουν γραφτεί γι' αυτό.

Γεννημένη σαν σήμερα στις 12 Νοεμβρίου του 1929, πήρε το όνομά της από μια αδικοχαμένη θεία της. Η οικογένειά της ήταν εύπορη, καθώς ο τρεις φορές ολυμπιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας πατέρας της, που είχε τη μεγαλύτερη επιχείρηση οικοδομικών υλικών στην ανατολική ακτή, ήταν αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Η οικογένειά της είχε όμως και καλλιτέχνες. Ο μεγαλύτερος αδερφός του πατέρα της ήταν σταρ της επιθεώρησης, ενώ ο άλλος ήταν βραβευμένος με Πούλιτζερ δραματουργός.

Grace Kelly

Η πανέμορφη Grace Kelly 

Από μικρή η Grace ονειρευόταν να γίνει θεατρίνα. Ήδη στα 12 της είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο. Προκειμένου να μπορέσει να σπουδάσει δούλεψε κι ως μοντέλο. Εξάλλου η εξωτερική της εμφάνιση έκανε πολλούς να παραμιλούν. Δεν ήταν απλά πανέμορφη, Ήταν μια ξεχωριστή παρουσία αλλοτινής εποχής, ένας λευκός κύκνος… Ένα κορίτσι φαντασίωση για τους άνδρες με υπέροχο κορμί και σπάνιας ομορφιάς πρόσωπο.

Η  Grace Kelly ήταν βραβευμένη με Όσκαρ 

Η  Grace Kelly ήταν βραβευμένη με Όσκαρ 

Συνολικά έπαιξε σε 11 ταινίες, εκ των οποίων στις τρεις ήταν πρωταγωνίστρια του κορυφαίου σκηνοθέτη Alfred Hitchcock.. Η τελευταία της ταινία ήταν «Ο κύκνος». Ο ρόλος που ερμήνευσε ήταν μιας πριγκίπισσας. Στο τέλος των γυρισμάτων, η ζωή μιμήθηκε την τέχνη. Ο πρίγκιπας του Μονακό Rainier της έκανε πρόταση γάμου.

Ο γάμος της Grace Kelly

Ο γάμος της Grace Kelly

Ο παραμυθένιος γάμος της Grace Kelly

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το παραμύθι της… Ο γάμος αποτέλεσε, όπως ήταν φυσικό, μεγάλο κοσμικό γεγονός, ενώ στα ταμπλόιντ των εφημερίδων κυριαρχούσαν αφιερώματα στο ζευγάρι.

Ο οίκος MGM, που έντυνε την Grace Kelly και κατά τη χολιγουντιανή καριέρα της, ανέλαβε να φτιάξει για την εκκολαπτόμενη πριγκίπισσα δυο νυφικά. Καθένα χρειάστηκε τρεις εβδομάδες για να ετοιμαστεί. 

Eκθαμβωτική και σαν νύφη η Grace Kelly

Eκθαμβωτική και σαν νύφη η Grace Kelly

Προσκλήσεις εστάλησαν σε 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Αριστοτέλη Ωνάση, του Conrad Hilton (των γνωστών ξενοδοχείων) και άλλων αστέρων του κινηματογράφου όπως των David Niven, Cary Grant, Gloria Swanson και Ava Gardner.

Η πολιτική τελετή έγινε στις 18 Απριλίου του 1956 και η θρησκευτική μια ημέρα μετά. Η Grace έφθασε στην εκκλησία φορώντας ένα παραμυθένιο νυφικό, που είχε φτιαχτεί από 270 μέτρα από αντικέ βελγική δαντέλα και 137 μέτρα μεταξιού, ταφτά και τούλι. 

Το πέπλο της, που ετοιμάστηκε από 82 μέτρα τούλι, είχε φτιαχτεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το πρόσωπο της Grace Kelly δεν θα επισκιαστεί από τα φώτα των καμερών. Τα παπούτσια της και η κάπα της ήταν διακοσμημένα με πέρλες. 

Το πριγκιπικό ζεύγος απέκτησε τρία παιδιά την Caroline, την Stephanie και τον Albert.

Η μοιραία τελευταία στροφή

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1982, ημέρα Δευτέρα, η Grace οδηγεί την μπρονζέ Ρόβερ της, στον δύσκολο δρόμο που αγκαλιάζει τους λόφους πάνω από το Μονακό. Στους ίδιους δρόμους που γυρίστηκε η περίφημη σκηνή της ταινίας «Το Κυνήγι του Κλέφτη», με τη διαφορά ότι δίπλα της δεν είχε τον Cary Grant, αλλά τη μεγάλη της κόρη, τη θυμωμένη Stephanie.

Είχαν ξεκινήσει το ταξίδι για το Παρίσι, όπου η Stephanie θα πήγαινε για να σπουδάσει. Στον σοφέρ είχε δοθεί άδεια. Η Grace ήθελε να δώσει συμβουλές στην κόρη της που δεν ήθελε να ακούσει κανένας άλλος.

Σε μια από τις πολλές επικίνδυνες στροφές, η Grace χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπειτα από λίγο βγαίνει από τον δρόμο και πέφτει στον γκρεμό, όπως είχε παρατηρήσει κι ένας οδηγός που ακολουθούσε σε απόσταση το αυτοκίνητο της πριγκίπισσας. Η Stephanie γλυτώνει με λίγες γρατζουνιές, αλλά βρίσκεται σε σοκ, ενώ η Grace είναι αναίσθητη και χωρίς ούτε μια εξωτερική αιμορραγία.

Η Grace Kelly σε μεγαλύτερη ηλικία

Η Grace Kelly σε μεγαλύτερη ηλικία

Οι ελπίδες των ανθρώπων που την ανέσυραν από το αυτοκίνητο διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα. Στην αξονική τομογραφία που έγινε αμέσως μετά διαπιστώνεται ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, εξηγώντας την απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου στη στροφή. Οι εγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί ήταν καθοριστικές για τη ζωή της.

Την επόμενη μέρα ο γιατρός της Grace Kelly ανακοινώνει πως έχει χαθεί κάθε ελπίδα. Έπειτα από ένα σύντομο οικογενειακό συμβούλιο, αποφασίζεται να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη που την κρατά στη ζωή.

Η ταινία της ζωής της ολοκληρώνεται τραγικά σε ηλικία μόλις 52 ετών. 

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, τα οποία δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, η Grace την στιγμή του ατυχήματος φέρεται να τσακωνόταν με την κόρη της, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε η ίδια η 17χρονη και όχι η μητέρα της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top