Η Sinéad O'Connor σκίζει τη φωτογραφία του Πάπα σε ζωντανή σύνδεση

Η πράξη ιεροσυλίας της τραγουδίστριας

Η Sinéad O'Connor σκίζει τη φωτογραφία του Πάπα

Σαν σήμερα το 1992 η Sinéad O'Connor σκίζει τη φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' και προκαλεί σάλο!

 Η ιρλανδή τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στην αμερικανική εκπομπή Saturday Night Live.  Στη ζωντανή τηλεοπτική της εμφάνιση ερμήνευσε «ακαπέλα» το τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ «War»....

Η O'Connor παράλλαξε τους στίχους του τραγουδιού καθώς ήθελε να καταγγείλει τον γολγοθά των κακοποιημένων παιδιών. Στο τέλος του τραγουδιού αναφώνησε: «Έχουμε πίστη σε ένα αίσιο τέλος». Τη στιγμή εκείνη σήκωσε μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ και τον χαρακτήρισε «διάβολο» ενώ κάλεσε σε αγώνα «ενάντια στον πραγματικό εχθρό». Ενώ έλεγε όλα αυτά έσκιζε τη φωτογραφία του.

Όπως ανέφερε η τραγουδίστρια:

Ο Πάπας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δράση των υφισταμένων του. Εάν καθολικοί ιερωμένοι κακοποιούν παιδιά, δεν είναι το Δουβλίνο που πρέπει να απαντήσει, αλλά η Ρώμη, ξεκινώντας με την αποδοχή της ευθύνης και μια δικαστική έρευνα. Μέχρι τότε, όλοι οι καλοί καθολικοί πρέπει να απέχουν από τη λειτουργία.

Η διαμαρτυρία κατά της κακοποίησης παιδιών από μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σόκαρε το κοινό που αγνοούσε το σκάνδαλο. H δημόσια καταγγελία είχε μεγάλο κόστος για την καριέρα της τραγουδίστριας, που αντιμετώπιζε πάντα και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top