Κόλουμπαϊν:20 χρόνια από το μακελειό με θύματα 12 μαθητές και έναν καθηγητή

Μαθητές μπήκαν βαριά οπλισμένοι στο Λύκειο

Κόλουμπαϊν

Κάθε πρωί τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο Φρανκ Ντι Αντζέλις διαβάζει δυνατά τα ονόματα των 13 ανθρώπων --12 μαθητών και ενός καθηγητή-- που σκοτώθηκαν στο λύκειο Κόλουμπαϊν, στο οποίο ήταν διευθυντής το 1999 την εποχή του μακελειού.

«Όταν ξυπνάω κάθε πρωί αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνω: απαγγέλω τα ονόματα. Μετά πηγαίνω στο γραφείο μου και προσεύχομαι», δήλωσε ο 64χρονος Ντι Αντζέλις στο Reuters. 

«Είναι μαζί μου από εκείνη την μέρα και θα εξακολουθήσουν να είναι μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου στην κοινότητα του Κόλουμπαϊν».

Το χρονικό

Στις 20 Απριλίου 1999 δύο βαριά οπλισμένοι μαθητές του λυκείου Κόλουμπαϊν, που βρίσκεται σε προάστιο του Ντένβερ του Κολοράντο, εισέβαλαν σε αυτό και σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν. Τότε, ήταν το φονικότερο μακελειό που είχε σημειωθεί σε σχολείο των ΗΠΑ.

Το Σάββατο είναι η 20ή επέτειος από την τραγωδία στο Κόλουμπαϊν και ο Ντι Αντζέλις, που πήρε σύνταξη πριν πέντε χρόνια, θα εκφωνήσει ομιλία στις τελετές που θα πραγματοποιηθούν στη μνήμη των θυμάτων. Ο διευθυντής του Κόλουμπαϊν δεν μπορεί να ξεχάσει ποτέ τις λεπτομέρειες εκείνης της ημέρα. Καθώς συνόδευε 20 περίπου μαθητές σε έναν διάδρομο προσπαθώντας να τους σώσει, ο Ντι Αντζέλις ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους δράστες, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον του αλλά αστόχησε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top