7+1 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνεις νερό!

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ήρθε η ώρα για παραγωγή νερού στη Σελήνη

νερό

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού που είναι σήμερα, δεν αποτελεί μόνο υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμο είναι στη ζωή μας, αλλά και το έναυσμα για τους εναλλακτικούς τρόπους που πρέπει να αναζητήσει το ανθρώπινο είδος προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Οι λόγοι για τους οποίους το νερό είναι καλό για τον οργανισμό μας είναι αρκετά ισχυροί

1. Βοηθά στην απώλεια βάρους, αυτό συμβαίνει λόγω του ότι αντικαθιστά ποτά με πολλές θερμίδες ή ζάχαρη, όπως π.χ. αναψυκτικά, αλκοόλ, χυμοί, αφού αυτό έχει μηδενική θερμιδική αξία.

2. Είναι ευεργετικό για την καρδιά. Αμερικανική μελέτη που διήρκησε 6 έτη, έδειξε ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Συγκεκριμένα, έδειξε ότι όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα είχαν κατά 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δυο ποτήρια νερό.

3. Αποτελεί πηγή ενέργειας.

4. Καθαρίζει τον οργανισμό από τις διάφορες τοξίνες.

5. Βοηθά ευεργετικά στην δραστηριότητα. Η άσκηση προϋποθέτει αρκετό νερό, πριν κατά τη διάρκεια και μετά από αυτήν.

6. Βοηθάει ευεργετικά στις ανεπιθύμητες εκδηλώσεις του πεπτικού, πχ. κακή χώνεψη, δυσκοιλιότητα (σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες) κλπ.

7. Είναι ωφέλιμο, για το δέρμα. Δίνει λάμψη και καθαρότητα.

8. Είναι, επίσης, θεραπευτικό και για τον πονοκέφαλο. Ένα από τα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι και ο πονοκέφαλος. Φυσικά και τα αίτια είναι πολλά, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η αφυδάτωση είναι από τα πιο συνηθισμένα.

Ήρθε η ώρα για παραγωγή νερού στη Σελήνη

Η πρόσβαση στο νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με διακήρυξη του ΟΗΕ το 2010. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, ο σημερινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού μας φέρνει αντιμέτωπους με μια τραγική διαπίστωση: Για δισεκατομμύρια ανθρώπους το δικαίωμα αυτό παραμένει απλώς ένα άπιαστο όνειρο.

Επιστήμονες της NASA υποστηρίζουν ότι βρίσκονται κοντά στη λύση αυτού του προβλήματος. Και σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας η λύση αυτή βρίσκεται στο Φεγγάρι! Το οποίο οι επιστήμονες εκτιμούν, όπως μεταδίδει το Forbes, ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα... φυσικό εργοστάσιο παραγωγής νερού.

Το "κλειδί" προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι ηλιακοί άνεμοι. Πρόκειται για τα ρεύματα φορτισμένων σωματιδίων (στην πλειοψηφία τους πρωτονίων και ηλεκτρονίων) που διακινούνται προς πάσα κατεύθυνση με ασύλληπτες ταχύτητες, έχοντας ως πηγή στο στεφάνι του Ήλιου.

Χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο πρόγραμμα πληροφορικής, οι επιστήμονες προχώρησαν σε μία προσομοίωση των επιπτώσεων που έχουν οι ηλιακοί άνεμοι στην επιφάνεια της Σελήνης. Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι απελευθερώνονται άτομα οξυγόνου και υγδογόνου, που δημιουργούν μόρια υδροξυλίου, το απαραίτητο δηλαδή συστατικό για τη δημιουργία νερού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top