Γιορτάστε τη Margarita day φτιάχνοντας την κλασική συνταγή!

Στις 22 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μαργαρίτας

Τα καλοκαίρια θέλουν γαλάζιες παραλίες, πολύχρωμα μαγιό και μια δροσερή μαργαρίτα στο χέρι. Το πιο iconic, ίσως, κοκτέιλ όλων. Με συνταγή που μένει αναλλοίωτη στον χρόνο, καθώς η πρώτη μαργαρίτα φτιάχτηκε πριν από 72 χρόνια, ωστόσο κερδίζει συνέχεια νέους φανατικούς θαυμαστές. 

Pancake Day: Σήμερα είναι η...Τσικνοπέμπτη των Βρετανών

Η μαργαρίτα, λοιπόν, σήμερα γιορτάζει! Η παγκόσμια ημέρα Μαργαρίτας καθιερώθηκε από το Nationalmargaritaday.com για να γιορτάσει αυτό το υπέροχο ποτό που βγαίνει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και γεύσεις!

Τα καλοκαίρια θέλουν γαλάζιες παραλίες, πολύχρωμα μαγιό και μια δροσερή μαργαρίτα στο χέρι. Το πιο iconic, ίσως, κοκτέιλ όλων / Φωτογραφία pexels

Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά ποιος δημιούργησε τη μαργαρίτα, το κλασικό ξινό κοκτέιλ με Tequila από το Μεξικό που έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα κοκτέιλ στον κόσμο. Οι ιστορίες της προέλευσής του είναι εξίσου πολλές με τις παραλλαγές του ποτού.

Η ιστορία της… «Μαργαρίτας»

Κανείς δεν μπορεί να μας πει με ακρίβεια ποιος «ανακάλυψε» τη μαργαρίτα . Αν επισκεφτείτε την παλιότερη και πιο φημισμένη καντίνα στο Μεξικό, την «Hussong's», οι bartenders του μαγαζιού θα σας διηγηθούν θρύλους και παλιές ιστορίες γύρω από το αγαπημένο αυτό κοκτέιλ. Καταλήγουν δε, στο ότι η μαργαρίτα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στην εν λόγω καντίνα το 1941.

Εμπνευστής της λένε ότι ήταν ένας bartender με το όνομα Charlie (ή Carlos) Orozco, που «βάφτισε» το δημιούργημα του «Margarita» προς τιμήν μιας Γερμανίδας κοπέλας, που πιθανολογείται ότι αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του ποτού.

Στην αρχική συνταγή του ο Orozco, δε χρησιμοποιούσε λικέρ από πορτοκάλι, αλλά ένα λικέρ που παράγεται από τα εκχυλίσματα του φυτού δαμιάνα (φημίζεται για τις θεραπευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες). Την πατρότητα διεκδικούν όμως και πόλεις, όπως η Baja στην Καλιφόρνια και το κέντρο «Balinese Room» στην πόλη Galveston, στο Τέξας.

Σύμβολο Ειρήνης: Η ιστορία του και τι συμβολίζει ο κύκλος με τις γραμμές

Πολλές και διαφορετικές ρομαντικές ιστορίες πλάθονται και νέοι μύθοι πλέκονται γύρω από τη μαργαρίτα. Η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση όλων αυτών των θρύλων.

Κοινό σημείο αναφοράς όλων των ιστοριών, είναι κάποια γυναίκα που φέρει το όνομα «Margarita». Ιδιαίτερης ομορφιάς και με εκρηκτική παρουσία, η μαργαρίτα πυροδότησε πάθη και σαγήνευσε δημιουργούς, που για χάρη της βάφτισαν το ποτό τους με το όνομά της.

Οι… παραλλαγές του μύθου για τη Μαργαρίτα

Μια διαφορετική εκδοχή του μύθου της δημιουργίας του ποτού, που δεν εμπλέκει κάποιο γυναικείο πρόσωπο, αποδίδεται σε έναν ανώνυμο Μεξικανό μπάρμαν κάπου στα σύνορα του Μεξικού, ο οποίος δημιούργησε ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ του 19ου αιώνα και το ονόμασε «daisy» (που θα πει μαργαρίτα). Εικάζεται ότι ο συγκεκριμένος μπάρμαν χρησιμοποίησε κονιάκ, ρούμι, λικέρ Curaçao, χυμό από λεμόνι και σιρόπι φρουκτόζης.

Κλασική συνταγή για κοκτέιλ μαργαρίτα

Συστατικά
Χοντρό αλάτι, για το εξωτερικό μέρος του χείλους του ποτηριού

1 μικρό κομμάτι lime

50 ml  Tequila

25 ml  λικέρ πορτοκάλι, Cointreau

25 ml χυμό lime

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αλάτι σε ένα πιάτο. Τρίβουμε το χείλος του ποτηριού μαργαρίτα με lime και το πασπαλίζουμε με αλάτι.  Σε ένα cocktail shaker  γεμάτο με πάγο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακινούμε καλά και στραγγίζουμε το εσωτερικό του shaker μέσα στο ποτήρι, που είναι γεμάτο με τριμμένο πάγο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top