Γυναίκες που έκαναν πολιτική παρέμβαση δείχνοντας τα στήθη τους!

Πέτυχαν τον σκοπό τους;

Η δύναμη του γυμνού σώματος είναι μεγάλη. Γυναίκες με εξουσία, έχοντας μια πιο ριζοσπαστική ματιά, επέλεξαν να ξεγυμνωθούν για να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές αλλά και κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες τους.

Βλέπουν το σώμα ως μέσο διεκδίκησης, πεδίο αντιπαραθέσεων, χειραφέτησης, δικαιωμάτων. Αγωνίζονται με έναν...ιδιαίτερο τρόπο για το φύλο, την ταυτότητα και τις ανισότητες. 

Γυμνόστηθες για το Brexit

Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Cambridge Βικτόρια Μπέιτμαν στο BBC

"Γιατί πρέπει ως γυναίκα, να μπορώ να χρησιμοποιώ το σώμα μου μόνο για σεξ ή τεκνοποίηση; Γιατί δεν μπορώ να το αξιοποιώ για να στείλω ένα σημαντικό μήνυμα;" Αυτό διερωτήθηκε η καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Cambridge Βικτόρια Μπέιτμαν που εμφανίστηκε γυμνόστηθη στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning Britain του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού ITV, προκαλώντας αίσθηση.

Γυμνή είχε εμφανιστεί και σε συνέντευξή της στο BBC. Η Δρ. Μπέιτμαν, που είναι οικονομολόγος και φεμινίστρια, είχε γράψει πάνω στο κορμί της τη φράση: «το Brexit αφήνει γυμνή τη Βρετανία». 

 

 

Κάλεσε μάλιστα το ηγετικό στέλεχος των συντηρητικών, Τζέικομπ Ρις-Μογκ σε ένα «γυμνό ντιμπέιτ» για το Brexit, λέγοντας ότι η εθνική οικονομία της χώρας θα μείνει εκτεθειμένη. 

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία για το Brexit έκανε και η αδερφή του Μπόρις Τζόνσον, Ρέιτσελ. Μιλώντας στο Sky News η Ρέιτσελ απέδειξε ότι ο αδερφός της, Μπόρις Τζόνσον, δεν είναι το μόνο… εκκεντρικό πρόσωπο της οικογένειας. Καθώς μιλούσε, ξεκούμπωσε το πουκάμισό της και άφησε ακάλυπτα τα στήθη της. 

Η Ρέιτσελ Tζόνσον γυμνόστηθη\

Η Ρέιτσελ Tζόνσον γυμνόστηθη

«Δύσκολα μπορεί να ακουστεί μια φωνή για το Brexit στις μέρες μας» είπε για να δικαιολογήσει την πράξη της, προσθέτοντας ότι «με αυτό που κάνω θα με ακούσετε καλύτερα τώρα, αφού θα με προσέξετε».

Φυσικά, η κίνησή της προκάλεσε έκπληξη στους παριστάμενους, που ξεκίνησαν να γελούν αμήχανα.

Η γυμνή διαμαρτυρία Αυστραλής πολιτικού για τον δημόσιο θηλασμό 

Η Αυστραλή πολιτικός Larissa Waters είναι η πρώτη πολιτικός που θήλασε το μωρό της κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στην αίθουσα της Γερουσίας!  

Μάλιστα με ανάρτησή της στο προφίλ της στο Facebook, έκανε γνωστό το πόσο χαρούμενη ήταν που θήλασε την κόρη της σε δημόσια θέα, ζητώντας πιο ευέλικτους και family friendly χώρους εργασίας.

Η πολιτικός πορνοστάρ Τσιτσιολίνα

Η πρωτεργάτρια της πορνοβιομηχανίας στην Ιταλία έκανε στροφή στην καριέρα της, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.  Το 1985 προσχώρησε στο Ριζοσπαστικό Κόμμα, όπου κατάφερε να αποσπάσει 15.000 ψήφους και εξελέγη βουλευτής. Όπως είχε αναφέρει η ίδια σε συνέντευξη της, το «κλειδί» της πολιτικής της επιτυχίας ήταν οι ανατρεπτικές και προκλητικές εμφανίσεις της, αλλά και ο αγώνας της για τη σεξουαλική απελευθέρωση. 

 Cicciolina

H  Cicciolina σε μια από τις προκλητικές εμφανίσεις της ως πολιτικός

Εκφωνούσε τους πολιτικούς της λόγους δείχνοντας το στήθος της ή φορώντας διάφανα μπλουζάκια. Για αυτό πολλές φορές είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, ενώ είχε μαζέψει εκατοντάδες μηνύσεις βάση του άρθρου 528 του ποινικού κώδικα, περί προσβολή της δημοσίας αιδούς.

 Cicciolina

 Η Cicciolina προκαλεί πάλι

Φυσικά, η Ιταλία βρέθηκε παγκοσμίως στο προσκήνιο και πολλοί είπαν ότι με αυτό τον τρόπο οι ψηφοφόροι έδειξαν την απαξίωση τους στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ωστόσο, η είσοδός της στο κοινοβούλιο δεν την εμπόδισε να συνεχίσει το πορνό.

Είναι πολύ πιο χυδαίοι οι εξοπλισμοί κι εκείνοι που παίζουν με τα πυρηνικά, όπως «οι τσιτσολίνοι Ρήγκαν και Γκορμπατσώφ» ήταν η απάντησή της. 

Ισπανίδα πολιτικός είπε τη "γυμνή" αλήθεια της με προκλητική φωτογράφηση 

Mια Ισπανίδα πολιτικός που θεώρησε ότι το κόμμα της έκανε λάθος που την διέγραψε, θέλησε με μια γυμνή φωτογράφηση να αποκαλύψει στο λαό τη γυμνή της αλήθεια!

H Carmen López γυμνή σε περιοδικό

H Carmen López γυμνή σε περιοδικό

Η 43χρονη, Carmen López, πρώην βασίλισσα ομορφιάς που έγινε δικηγόρος και πολιτικός, εμφανίστηκε εντελώς γυμνή στο εξώφυλλο ενός ισπανικού περιοδικού στην προσπάθειά της να «αποκαταστήσει» τη φήμη της.

Επιμέλεια: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top