«Θέλω τον άντρα μου»: Ο άγνωστος καβγάς Νταϊάνα - Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος κλείνει σήμερα τα 74 έτη

Φωτογραφίες από τη ζωή του βασιλιά Καρόλου (AP)

Ο βασιλιάς Κάρολος κλείνει σήμερα τα 74 έτη και με αφορμή τα γενέθλιά του, η σύζυγός του,  Καμίλα, και οι γιοι του, είχαν μιλήσει παλιότερα σε ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του.

H κρυφή ερωμένη του βασιλιά Καρόλου - Απάτησε και την Καμίλα

Ελισαβετ Κσρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος μωρό στην αγκαλιά της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε υπερήφανος που ο πατέρας του τού παρέδωσε τη Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο τους, σημειώνοντας πως «βγήκε μπροστά», όταν κατάλαβε ότι ο πατέρας της Μαρκλ δε θα παρευρισκόταν στον γάμο τους και προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει εκείνος. Ο Ουίλιαμ από την άλλη ευχήθηκε να βρει περισσότερο χρόνο ο πατέρας του για τα εγγόνια του.

Βασιλιάς Κάρολος: Στις 6 Μαΐου 2023 η στέψη του

Πρίγκιπας Κάρολος Ουιλιαμ Χαρι

Πρίγκιπας Κάρολος Ουιλιαμ Χαρι

Η σύζυγός του, Καμίλα, και οι δύο γιοι του, Ουίλιαμ και Χάρι, επεσήμαναν ότι εργάζεται ως αργά το βράδυ, ώσπου τον παίρνει ο ύπνος στο γραφείο και τον βρίσκουν με ένα χαρτάκι post-it κολλημένο στο μέτωπό του.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ με αφορμή τα γενέθλιά του είχε δώσει παλιότερα στη δημοσιότητα κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του.

Πρίγκιπας Κάρολος

Να μερικές από αυτές:

  • Δεν τρώει γεύμα
  • Το αγαπημένο του τσάι είναι το Darjeeling (υψηλής ποιότητας τσάι που βγαίνει σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ινδίας) με μέλι και γάλα
  • Είναι «ανήσυχος» ζωγράφος. Μια υδατογραφία του παρουσιάστηκε στη θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας το 1987, αφού υποβλήθηκε ανώνυμα
  • Έχει έναν βάτραχο που ονομάζεται: Hyloscirtus Princecherlesi ή Πρίγκιπας Charles Μεγάλος  Δέντρο-βάτραχος
  • Σπούδασε αρχαιολογία και ανθρωπολογία στην πρώτη του χρονιά στο Cambridge, και στη συνέχεια Ιστορία.

Ο Κάρολος, η Νταϊάνα και η Καμίλα 

Η πρώτη του χειραψία με την Καμίλα έγινε, πριν από περίπου μισό αιώνα, στο γήπεδο πόλο του μεγάλου πάρκου του Ουίνδσορ. Η Καμίλα Σαντ του συστήνεται. Ο Κάρολος δείχνει να εντυπωσιάζεται και την παροτρύνει να μην τον αποκαλεί σερ, αλλά με το μικρό του όνομα.

Θα συναντηθούν ξανά από τότε πολλές φορές. Το ειδύλλιό τους δεν κράτησε πολύ. Ο πρίγκιπας Κάρολος μπαίνει στο Βασιλικό Ναυτικό και παντρεύεται την Νταϊάνα Σπένσερ. Από την πλευρά της η Καμίλα παντρεύεται τον στρατηγό Άντριου Πάρκερ Μπόουλς,το 1973 και αποκτούν δύο παιδιά.

Λέγεται πως την είδηση του γάμου της με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς έκανε έξαλλο τον Κάρολο. Πληροφορήθηκε το γεγονός εν πλω, καθώς υπηρετούσε στο Πολεμικό Ναυτικό.  Μάλιστα βράδυ πριν τον γάμο του με την Νταϊάνα, εκείνος έκλαιγε γοερά. Δεν ήταν εκείνη ο άνθρωπος που ήθελε να έχει πλάι του.

Η πρώτη υστερία της Νταϊάνα

Η πρώτη μεγάλη κρίση ανάμεσα στον Κάρολο και την Νταϊάνα σημειώνεται λίγο πριν τον γάμο τους, όταν στο γραφείο του ανακαλύπτει ένα βραχιόλι προορισμένο για την κυρία Πάρκερ Μπόουλς. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να σου δώσω λογαριασμό» της απαντά όταν απαιτεί να μάθει τον λόγο ύπαρξης αυτού του βελούδινου κουτιού. Μία χρυσή αλυσίδα με μια μπλε πολύτιμη πέτρα, πάνω στην οποία ήταν σκαλισμένα τα γράμματα G και F (από το Γκλάντις και Φρεντ που ήταν τα χαϊδευτικά τους).

«Παντρευόμαστε αύριο. Μήπως έχουμε διαφορετική ιδέα για τον γάμο;» του λέει εκείνη. «Δικαιούμαι να έχω μια ιδιωτική ζωή» αντεπιτίθεται ο Κάρολος. «Είναι εντελώς παράλογο. Γιατί να της χαρίσεις ένα βραχιόλι;» «Για να την ευχαριστήσω που έχει σταθεί στο πλευρό μου». Όταν ο Κάρολος, έσπασε το χέρι του, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πόλο στο Cirencester, η Καμίλα έσπευσε να τον επισκεφτεί. 

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC η Νταϊάνα το 1995 δήλωσε απερίφραστα: «Ήμασταν τρεις σε αυτό το ζευγάρι, ήταν λίγο υπερβολικό».

Όταν η Νταϊάνα κατάλαβε πως ο γάμος της είχε τελειώσει

Ήταν αργά το απόγευμα, μετά το τέλος ενός δείπνου στο οποίο η Νταϊάνα αποφάσισε να συνοδεύσει τον Κάρολο παρότι ήξερε πως θα ήταν εκεί και η ερωμένη του, η Καμίλα. Οι περισσότεροι από τους καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας, είχαν πάει στον πάνω όροφο, στο σαλόνι, αλλά όχι ο ο Κάρολος και η Καμίλα.

Όταν η Νταϊάνα γύρισε κάτω για να δει πού ήταν ο Κάρολος, τον βρήκε να κάθεται μαζί με την Καμίλα και να συζητούν με έναν φίλο τους Τότε κατεβηκε κάτω και είπε στην Καμίλα :"Θα ήθελα, απλά, να ξέρεις ότι γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει. Συγγνώμη που μπαίνω στον δρόμο σας. Πρέπει να είναι κόλαση και για τους δυο σας. Μη μου συμπεριφέρεστε σαν να είμαι ηλίθια!". 

Απαντώντας στην Νταϊάνα, η εκπληκτική ατάκα της Καμίλα ήταν η εξής: "Εχεις ό,τι έχεις θελήσει ποτέ στη ζωή σου. Έχεις όλους τους άντρες στον κόσμο να σε ερωτεύονται και έχεις και δύο πανέμορφα παιδιά. Τι περισσότερο θέλεις;". "Θέλω τον άντρα μου", ήταν η άμεση απάντηση της Νταϊάνα.

Εκείνο το βράδυ η Νταϊάνα ξεκίνησε για να σώσει τον γάμο της. Αλλά όπως παραδέχθηκε αργότερα σε φίλους της ήταν το βράδυ που κατάλαβε πως όλα είχαν τελειώσει».

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα πήραν διαζύγιο στις 28 Αυγούστου 1996, μετά από παρακίνηση των ανακτόρων. Η πριγκίπισσα του λαού θα χάσει τη ζωή της τον Αύγουστο του ‘97 στο Παρίσι. Η Καμίλα γίνεται το μισητό τρίτο πρόσωπο, η πέτρα του σκανδάλου.

Στις 8 Απριλίου 2005 ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύονται σε μια τελετή χωρίς πολυτέλειες. Η Ελισάβετ συμφωνεί ολόθερμα με τον γάμο.
Από εκείνη την ημέρα η κοινή θνητή Καμίλα γίνεται η δούκισσα της Κορνουάλης και μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλική σύζυγος.

Αυτό είναι το μονόγραμμα που θα χρησιμοποιεί η Καμίλα ως βασιλική σύζυγος

Kάρολος Καμίλα

Kάρολος Καμίλα

Kάρολος Καμίλα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top