Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο έρωτας με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και ο άγνωστος γάμος

Σαν σήμερα 20 Ιουλίου 1934 γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μ. Δελαπόρτας: «Όταν ο Δ. Παπαμιχαήλ έβαλε δαχτυλίδι στην Αλίκη, η Δ. Διαμαντίδου πληγώθηκε» / βίντεο Alpha

Σαν σήμερα, (20 Ιουλίου 1934) γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής στην Αθήνα από τους Ιωάννη Βουγιουκλάκη, πρώην Νομάρχη Αρκαδίας και δικηγόρο, και Αιμιλία Κουμουνδούρου, η μεγάλη  Ελληνίδα ηθοποιόςΑλίκη Βουγιουκλάκη.

Σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Γιαννάκη της

Η οικογένειά της κατάγεται από το χωριό Λάγια της Μάνης. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ο πατέρας της ήταν κατοχικός νομάρχης, και εκτελέστηκε από τον ΕΛΑΣ, ο θάνατος του πατέρα της στοίχισε ακριβά, δεν είχε την πατρική στοργή και η μητέρα της ανέλαβε μόνη της να μεγαλώσει τα τρία παιδιά, την Αλίκη, τον Αντώνη και τον Τάκη Βουγιουκλάκη.

«Ο Παπαμιχαήλ έφταιγε για τον ανταγωνισμό στις Διπλοπενιές»

Αλίκη Βουγιουκλάκη 2

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ τότε δε μιλούσαν»

Η ηθοποιός Αλίκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πέθανε ο «φύλακας άγγελός της», Νότα Κονοπίση

Η Αλίκη, έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1953 με το έργο Κατά Φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου. Τον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία Το Ποντικάκι. Ακολούθησαν 41 κινηματογραφικές ταινίες συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής διασκευής της ταινίας «Χτυποκάρδια στο θρανίο», με τον τουρκικό τίτλο «Siralardaki Heyecanlar» (1963), οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και κατάφεραν να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της δοθεί ο χαρακτηρισμός «Εθνική Σταρ».

Retro mania: Δείτε το ζεύγος Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ το Πάσχα του ‘71

Το 1960, της απονεμήθηκε το Βραβείο ερμηνείας Α΄ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του 1960 για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία Μανταλένα, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου.

Μαρία Αλιφέρη: «Ήμουν ο καημός της Αλίκης Βουγιουκλάκη»

Αλίκη Βουγιουκλάκη Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Δέσπω Διαμαντίδου: Ο γάμος με τον Φιλιππίδη και ο έρωτας με τον Παπαμιχαήλ

Η Αλίκη, ο Παπαμιχαήλ και ο άγνωστος γάμος 

Στις 18 Ιανουαρίου 1965 παντρεύτηκε με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, συμφοιτητή της στη Δραματική Σχολή, ο οποίος -όπως η ίδια εξομολογείται- αργότερα, ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της. 

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν ξεπέρασε ποτέ την Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Στις 4 Ιουνίου 1969 γεννήθηκε ο γιος τους, Γιάννης. Μαζί πρωταγωνίστησαν σε πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα, από τα πιο εμπορικά και πετυχημένα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Στις 5 Ιουλίου 1975, οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο, λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Παντρεύτηκαν σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια

Η Αλίκη, έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης, έκανε έναν δεύτερο γάμο με τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη στις 25 Ιανουαρίου 1982, ο οποίος δεν κράτησε πολύ και έμεινε μυστικός ακόμα και μετά τη λήξη του. Ο γάμος έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και το αποκάλυψε το 1993 η ίδια σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου στην τηλεοπτική εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω.

Στην παράσταση Εβίτα την περίοδο 1981-1982 γνωρίζει τον Βλάσση Μπονάτσο με τον οποίο ήταν μαζί από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι το Δεκέμβριο του 1987, σύμφωνα με τα περιοδικά της εποχής. Τελευταίος σύντροφος της ζωής της για οκτώ χρόνια (1988-1996) ήταν ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος.

Αλίκη Βουγιουκλάκη τάφος

Δημήτρης Παπαμιχαήλ:Ο έρωτας με την Αλίκη και η άγνωστη δεύτερη σύζυγος

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε...

Μετά από δυο μήνες νοσηλείας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από καρκίνο στο συκώτι. Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 24 Ιουλίου 1996, η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου.Ο θάνατος της θεωρήθηκε εθνικό πένθος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top