Πώς έφτασε ο Μητσοτάκης στην αλλαγή του νόμου και τη διαγραφή Ζαγοράκη

Όλο το παρασκήνιο για τις αποφάσεις που έλαβε ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης Θόδωρος Ζαγοράκης

Στην Πολωνία πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη, από τον υφυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, όπως και για τις αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα για την πρόταση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο Άουσβιτς για τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 ετών από την απελευθέρωση των κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και το Ολοκαύτωμα.

Ζαγοράκης: Αποχωρώ από τη ΝΔ, εάν δε δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ      

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του επισήμανε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, ενώ επικοινώνησε και με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη για να ετοιμάσει τη διάταξη που θα αποτρέπει τον υποβιβασμό για τέτοιες υποθέσεις. Την απόφαση για την τύχη του ευρωβουλευτή Ζαγοράκη δε θέλησε να τη λάβει εν θερμώ και εντός της ίδιας ημέρας, αλλά θέλησε να τη λάβει εξετάζοντας όλα τα δεδομένα μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

ΕΑΑ: Να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη!

Ο πρωθυπουργός φέρεται να ανησύχησε ιδιαίτερα από τον κίνδυνο η γνωμοδότηση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ να προκαλέσει εντάσεις και διχασμό σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα και υπό αυτό το πρίσμα έλαβε τις τελικές του αποφάσεις.

Αυγενάκης: Δεν υποβιβάζονται ιστορικές ομάδες χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση

Σήμερα το πρωί οι  βουλευτές που εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές τήρησαν τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί ατύπως, να τηρήσουν μια εξισορροπητική στάση και να επισημάνουν ότι τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται χωρίς απτές αποδείξεις και πως πρέπει το θέμα να επανεξεταστεί.

Θεσσαλονίκη: Έξω από τα γραφεία της ΝΔ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Στη συνεδρίαση της επικοινωνιακής ομάδας του «πρωινού  καφέ» ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή Ζαγοράκη με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος ομάδας και όχι σαν εκπρόσωπος κόμματος.

Η τροπολογία, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σε λίγο με τη διαδικασία του κατεπέιγοντος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την αφαίρεση βαθμών και την επιβολή μεγάλου προστίμου για παραβάσεις, όπως αυτές της πολυϊδιοκτησίας και του μετοχολογίου των ΠΑΕ, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top