Οι στόχοι της κυβέρνησης για την Παιδεία

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με την Κεραμέως

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ρίξει όλο της το βάρος στα σχολεία και να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, που παρατηρούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος είναι, επίσης, να επεκταθεί σε όλη την χώρα η διετής υποχρεωτική  προσχολική εκπαίδευση.

Μητσοτάκης: Να στρέψουμε περισσότερο την προσοχή μας στα σχολεία

«Εντός των επόμενων 12 μηνών θα πρέπει να στρέψουμε περισσότερο το ενδιαφέρον μας στο τι γίνεται στα σχολεία μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στην εξαμηνιαία αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών δόθηκε έμφαση, στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να αποκτήσουν εξωστρέφεια, νέα ταυτότητα και νοοτροπία,  να ενισχυθεί η αυτονομία και να βελτιωθεί η σύνδεση  των προγραμμάτων τους με την αγορά εργασίας.

Για την επαγγελματική εκπαίδευση θα υπάρξει σχέδιο αναδιοργάνωσης, ώστε να ανακτήσει το κύρος της και να παρέχει καταρτισμένα στελέχη και υψηλά ποσοστά απορρόφησης τους από την αγορά εργασίας.

Μητσοτάκης: Να υλοποιήσουμε ταχύτερα το όραμά μας στην Παιδεία

«Να υλοποιούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα το όραμα μας για μία Παιδεία, η οποία θα δίνει στα παιδιά όχι απλά στείρες γνώσεις αλλά πραγματικές δεξιότητες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία με στόχο να ανοίξει ο πολιτικός διάλογος για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top