Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Ζαγοράκης - Τον διέγραψε ο Μητσοτάκης

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή για τον ΠΑΟΚ

Την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η διαγραφή έρχεται με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής για το ζήτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που έχει προκύψει.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης χαίρει «της εμπίστοσύνης του πρωθυπουργού». 

Ζαγοράκης: Αποχωρώ από τη ΝΔ, εάν δε δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου, που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, τόνισε πως με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτό σημαίνει τον μη υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Ζαγοράκης είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι «αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Για 15ετές ομόλογο: Η Ελλάδα επιστρέφει

Ο κ. Πέτσας είπε μια ακόμη απόδειξη για το ότι «η Ελλάδα επιστρέφει» είναι η σημερινή έκδοση 15ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου. 

«Μια έκδοση που καλύπτει το χρονικό διάστημα μέχρι το 2035, πέραν δηλαδή της περιόδου που η βιωσιμότητα του ελληνικού Δημοσίου Χρέους καλύπτεται από τις αποφάσεις του Eurogroup», σημείωσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις στο Άουσβιτς

«Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη - είναι η πρώτη φορά που παρίσταται Έλληνας πρωθυπουργός - στις εκδηλώσεις μνήμης στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς» είπε ο κ. Πέτσας.

«Ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, κυρίως Εβραίων, που έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος, του ειδεχθέστερου εγκλήματος της σύγχρονης Ιστορίας. Οι Έλληνες τιμούμε τη μνήμη τους και δίνουμε την υπόσχεση ποτέ η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του διαχωρισμού, του εκφοβισμού, της ξενοφοβίας. Το μίσος, οι διακρίσεις και η μισαλλοδοξία -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας» προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τον κοροναϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του θέματος, εάν χρειαστεί, με ελέγχους στην είσοδο της χώρας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top