Μητσοτάκης – Μακρόν: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα και… γαλλικές φρεγάτες

Τι θα γίνει στη συνάντηση της Τετάρτης

«Θα την έχει τη στήριξη ο κ. Μητσοτάκης, η ατζέντα είναι ήδη συμφωνημένη και η συμμαχία δεδομένη» τόνισε η Κάτια  Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, για τη συνάντηση της Τετάρτης, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου προέδρου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.  

 Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα να περιπολεί μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο!

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο Γάλλος πρόεδρος:  
•    Θα καταδικάσει δημόσια το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης  
•    Θα απλώσει ένα πλέγμα  προστασίας στην Κύπρο  

Όπως σχολίασε η Κ. Μακρή, οι σχέσεις Μακρόν – Ερντογάν είναι άλλωστε ολέθριες ενώ ο Μακρόν θέλει να είναι ο άλλος πόλος της Μέρκελ και τα συμφέροντά μας είναι κοινά.

Μήνυμα στην Τουρκία: Έρχεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ 

Η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star ανέφερε επίσης ότι στη συνάντηση  θα προχωρήσει και το θέμα με τις γαλλικές ψηφιακές φρεγάτες. Τα δυο επιτελεία είναι σε συνεννοήσεις  και έχουν μετρήσει και το κόστος: Μαζί με τα οπλικά συστήματα και τη συντήρηση το κόστος των φρεγατών φτάνει τα 2,5 δισ.  ευρώ, δηλαδή πάνω από 1,2 δισ.  η καθεμιά. 

«Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να μην υπογράψουμε με την εταιρία αλλά να γίνει διακρατική συμφωνία με τον Μακρόν,  γιατί έτσι θα διασφαλίσουμε καλύτερους ορούς χρηματοδότησης και μακροχρόνια αποπληρωμή» κατέληξε η Κ. Μακρή.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top