Γιούνκερ: Το δημοψήφισμα του 2015 ήταν ένα παλιό κείμενο συμφωνίας...

Αιχμές για τη στάση των κομμάτων από τον πρώην επικεφαλής της ΕΕ

O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

«Πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν ήμουν εγώ, η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ το 2015», λέει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στην Καθημερινή.

O πρώην επικεφαλής του Eurogroup και της Κομισιόν εξηγεί ότι η Ελλάδα έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο Grexit το πρώτο εξάμηνο του 2015, λέγοντας ότι μετά το δημοψήφισμα «επτά με οκτώ κράτη-μέλη επιθυμούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Νέες αποκαλύψεις για το 2015: Είχε ζητηθεί από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

Ο Γιούνκερ δηλώνει ότι τον σόκαρε πολύ η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για να πάει σε δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως το κείμενο που τέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού ήταν «ένα παλιό κείμενο συμφωνίας, προτάσεις που είχαν τεθεί πριν από δύο μήνες».

«Είχα την εντύπωση, παρότι δεν μου το είπε ποτέ με αυτόν τον τρόπο, ότι το έκανε για εσωτερικούς λόγους. Ήθελε να έχει μια νέα εντολή, παρόλο που έκανε ακριβώς το αντίθετο από την εντολή αυτή», σημείωσε.

Ο Γιούνκερ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ελληνικό λαό, τον οποίο χαρακτηρίζει «ήρωα», και επισημαίνει πως πολλές φορές αισθάνθηκε ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε με τρόπο που λάμβανε υπόψη την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

Ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως είπε τον συνάντησε «μόνο για 10 λεπτά», αλλά «αυτό του έδωσε την ευκαιρία να γράψει βιβλία, και βιβλία και βιβλία. Αλλά δεν ήταν εκεί. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top