Μητσοτάκης: Μεγάλο το ενδιαφέρον στο Νταβός για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ποιοι πολυεθνικοί κολοσσοί θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα

Αύριο επιστρέφει απο το Νταβός ο Πρωθυπουργός με καλά νέα για την οικονομία στις βαλίτσες του.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπίστωσε  ότι η διεθνής εικόνα της χώρας έχει αλλάξει ριζικά  ενώ υπάρχει και έντονο  ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Βαλίτσες από το Νταβός για την Αθήνα μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ετοιμάζουν και:   Microsoft,  Google, ENEL, Bloomberg, Visa Europe, WEF, Japan Bank for International Cooperation. Οι πολυεθνικοί κολοσσοί  ενδιαφέρονται για μεγάλες επενδύσεις. Οι επικεφαλής  τους ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι θα έρθουν στην Αθήνα  και θα πάνε στα υπουργεία  για να προωθήσουν τα σχέδια τους σε αρκετούς κλάδους της οικονομίας, όπως:   Ψηφιακές τεχνολογίες, ηλεκτρονικές συναλλαγές, πράσινη ενέργεια, διαχείριση απορριμμάτων, πολιτιστική κληρονομιά  και αγορά ακινήτων.

Σε περισσότερους από 20 συναντήσεις με πολiτικούς,  επιχειρηματίες και δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός άκουσε επαίνους για την οικονομία. Με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ και των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την προσέλκυση επενδύσεων.

«Είμαστε στην αρχή μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα» έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter σχετικά με τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.   

 

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

«Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας σε ενέργεια, πράσινη οικονομία, τεχνολογία. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα!». 

Συνάντηση Μητσοτάκη και Μαρέβας με την Ιβάνκα Τραμπ!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top