Στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις οι πρέσβεις ΗΠΑ και Γαλλίας

Τι δήλωσαν σε αποκλειστικές τους δηλώσεις στο Star

Στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στέκονται Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία. Με αποκλειστικές τους δηλώσεις στο Star ο Αμερικανός και ο Γάλλος πρέσβης καταδικάζουν τα τερτίπια της Άγκυρας, την ίδια ώρα που ο εμφύλιος στη Λιβύη μαίνεται.

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν οδηγούν πουθενά

ΠΑΪΑΤ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

Στην καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ  στη δήλωσή του στον Γιώργο Βλαβιανό.       

Ο κ. Πάιατ τόνισε: 

«Το θέμα (τουρκικές προκλήσεις) θα είναι μαζί μας για λίγο καιρό. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός σύγκλισης ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το θέμα. Ο πρωθυπουργός έκανε μια πολύ ουσιαστικά δουλειά όταν ήταν στην Ουάσιγκτον αναφέροντας τις ελληνικές κόκκινες γραμμές και κάνοντας ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα όπως και οι ΗΠΑ έχουν ένα όραμα, για το θέμα ότι η ενέργεια και η Ανατολική   Μεσόγειος είναι μαζί ότι δεν εξαιρείται κανένα κράτος, βλέπει την ενέργεια σαν πρωτοβουλία, οδηγό ανάπτυξης, ευημερίας και όχι πηγή έντασης.  «Το State Department   μίλησε ανοικτά και με ύφος καταδικαστικό για τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας, ελπίζουμε να τις σταματήσουν». 

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΡΑΖ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ  

Στο ερώτημα της Ειρήνης Ζαρκαδούλα, για το αν η Γαλλία, αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας, μιλά για μια παράνομη συμφωνία, ο Γάλλος πρέσβης Πατρίκ Μεζονάβ,  απαντά με κατηγορηματικό τρόπο:    

«Η Γαλλία έχει μιλήσει για μια συμφωνία (μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας) άκυρη και μη γενόμενη. Οι πρωτοβουλίες που παίρνει η Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες, τους τελευταίους μήνες δεν είναι προς την κατεύθυνση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που είναι απερίφραστα καταδικαστέες». 

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία διοργανώνει στις 29 Ιανουαρίου (ημέρα επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι) οικονομικό φόρουμ με συμμετοχή Γάλλων και Ελλήνων επενδυτών, με στόχο την ενίσχυση και των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. 

Ο τίτλος του φόρουμ είναι ενδεικτικός: «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται»  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top