Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν οδηγούν πουθενά

Ηχηρή απάντηση από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

Άμεση και αποφασιστική ήταν η απάντηση της Αθήνας στις προκλητική δήλωση του  Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος απαίτησε  από τη χώρα μας να αποστρατιωτικοποιήσει 16 ελληνικά νησιά! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι  η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν θα την οδηγήσει πουθενά. 

Συνάντηση Μητσοτάκη και Μαρέβας με την Ιβάνκα Τραμπ!

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι πολύ επιθετική. Υπέγραψαν μία συμφωνία με τη Λιβύη που είναι παντελώς απαράδεκτη για την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. Πρόκειται για μία συνεχή κατάσταση προκλήσεων που, νομίζω, δεν θα οδηγήσει την Τουρκία πουθενά» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg.   

"ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤA ΥΠΟΥΡΓEIA ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ

«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» διαμήνυσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του με δήλωσή του, ενώ νωρίτερα ηχηρή απάντηση στην Άγκυρα είχε δώσει το υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση της Τουρκίας.

ΥΠΕΞ σε Ακάρ: Υποκριτικό να επικαλείται η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο   

Μάλιστα, ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ, γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις, δημοσιεύει και χάρτες στους οποίους δείχνει τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών, χωρίς φυσικά να λέει ότι είναι για την άμυνα της Ελλάδας απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις της χώρας του. .

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ EASTMED

Από το Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και για τις αντιδράσεις της Άγκυρας όσον αφορά τον αγωγό EASTMED, επισημαίνοντας:  
«Δε χρειαζόμαστε την άδεια της Τουρκίας για να το κάνουμε αυτό. Δεν αποκλείουμε την Τουρκία από τη συμφωνία, αλλά θα πρέπει να παίζουμε με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».  

ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΣΤ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έγινε το πρωί η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΝ, όπου ο νέος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού,  αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης, έστειλε το δικό του μήνυμα αποτροπής. Ξεκάθαρο μήνυμα και από το νέο αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, που παρέλαβε τα νέα του καθήκοντα σε ειδική τελετή στη Σχολή Ευελπίδων.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ

Πριν από λίγο, από το Ισραήλ, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατηγόρησε για αυθαιρεσία την Τουρκία. «Μιας αυθαιρεσίας, η οποία έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το Διεθνές Δίκαιο εν γένει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top