Τσίπρας: Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μας οδήγησαν στην κρίση

Αιχμές για την κατάργηση της απλής αναλογικής

«Όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει τον εκλογικό νόμο «γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ευνοήσει το κόμμα του».

«Επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο, που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα και πριμοδοτώντας μ' αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός», τόνισε και πρόσθεσε: «Μονοκομματικές και παντοδύναμες ήταν οι κυβερνήσεις, που δημιούργησαν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση: το πελατειακό κράτος το ρουσφέτι τους σημέτερες,. Τη διαπλοκή, την αλόγιστη σπατάλη».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αυριανή ψηφοφορία για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «καθαρή θέση, χωρίς ναι μεν αλλά».

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου:Το μυστικό τετ-α-τετ που έκρινε τη νέα Πρόεδρο

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ομόφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ της κας Σακελλαροπούλου και θα στηρίξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «πετύχει στα καθήκοντά της».

«Εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, σημείωσε πως η επιλογή της κυβέρνησης για ένα πρόσωπο με προοδευτικό στίγμα, δεν υποκρύπτει «διάθεση φυγής προς τα εμπρός, αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top