Μητσοτάκης: Προκαλούμε νευρικότητα στην Τουρκία με την αυτοπεποίθησή μας

«Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών χωρίς ρητορικές εξάρσεις»

Στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά το Παλαιό δημαρχείο Αγίων Αναργύρων - Καματερού όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα και το δημοτικό συμβούλιο και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος χαρακτήρισε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας καθώς, όπως σημείωσε, είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρωθυπουργός που επισκέπτεται και μετεκλογικά τον Δήμο.

«Φοβάται όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επί μακρόν στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι «η Ελλάδα, σήμερα, έχει ισχυρές συμμαχίες. Έχει εξωτερική πολιτική η οποία ασκείται σε πολλαπλά επίπεδα».

Συγκίνηση στην εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας παρουσία Μητσοτάκη

Όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών, όχι με ρητορικές εξάρσεις και με κούφιες κορώνες, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις οι οποίες στηρίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στο πλέγμα των συμμαχιών που αργά αλλά μεθοδικά χτίζει η πατρίδα μας. Και έχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε, επίσης, όμως και την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι η χώρα θα προστατεύσει με όποιο τρόπο χρειάζεται όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα».

«Και ίσως αυτή η σιγουριά και αυτή η αυτοπεποίθηση της εξωτερικής μας πολιτικής να προκαλεί ενίοτε νευρικότητα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα κρατά πάντα ανοικτή την πόρτα για «έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία με  βάση τους κανόνες με βάση το διεθνές δίκαιο και με βάση τη βασική παραδοχή, τη μία βασική μας διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης». Μάλιστα, τόνισε πως αυτή είναι η μόνη διαφορά με την Τουρκία, η οποία θα μπορούσε να λυθεί στη Χάγη σε ένα διεθνές δικαστήριο.

«Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του», συμπλήρωσε.

«Σε δύο μέρες θα έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αισθάνεται σα να γυρίζει στο σπίτι του επισκεπτόμενος τον ενωμένο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, καθώς είχε επισκεφτεί για πρώτη φορά τον χώρο αυτό το 2003 όταν προετοίμαζε την πρώτη κάθοδό του στην (ενωμένη τότε) Β’ Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την χαρά και ικανοποίησή του για το γεγονός πως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, και από τη νέα γενιά με έντονη την εκπροσώπηση των γυναικών. «Χαίρομαι που βλέπω και πολλά νέα παιδιά. Σε δυο μέρες θα έχουμε και την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου:Το μυστικό τετ-α-τετ που έκρινε τη νέα Πρόεδρο

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, συνομίλησε με πολίτες, κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής, ενώ τους ευχαρίστησε για τη ζεστή τους υποδοχή.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών και στην κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρη Μαυροειδάκο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, Μαρία Σαπέλα και πλήθος φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top