Το ΥΠΕΞ απαντά στον Ερντογάν: Μαθήματα νομιμότητας από κατεξοχήν παραβάτη

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ακολουθεί «λάθος βηματισμό» και ότι «παίζει λάθος το παιχνίδι».

Ερντογάν: «Η Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα- Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος»

«Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».

Δένδιας: Δεν κρατάμε μεγάλο καλάθι για τη Διάσκεψη στο Βερολίνο

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία με προορισμό το Βερολίνο για τη Διάσκεψη της Λιβύης, εμφανίστηκε προκλητικός στις δηλώσεις του. Υποστήριξε ότι η Αθήνα είναι σε δύσκολη θέση λόγω των κινήσεων της Τουρκίας, επειδή δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Η Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «παίζει λάθος το παιχνίδι» και πως «δεν κάνει σωστά βήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top