Το προφίλ της Σακελλαροπούλου: Λάτρης της φύσης, των ταξιδιών και των γατών

Η μοναχοκόρη της, ο νομικός σύντροφός της και ο αείμνηστος πατέρας της

Οι δημοσιογράφοι την περίμεναν έξω από το σπίτι της το πρωί 

Δικαστής υψηλού κύρους, σύγχρονη Ελληνίδα, λάτρης της φύσης και φιλόζωη. 

Αυτά είναι τέσσερα στοιχεία που περιγράφουν το πρόσωπο που θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας: την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τη Σταυρούπολη της Ξάνθης.

Μένει στο Μεταξουργείο, σε πρότυπο συγκρότημα κατοικιών με 42 βιοκλιματικά διαμερίσματα, πράσινους χώρους και είσοδος στο μόνο με κάρτα και κωδικό.

Σακελλαροπούλου: Πώς θα γίνει η εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Όπως έγινε γνωστό, η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου.

Ποια είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου 

Η πρόεδρος του ΣτΕ, η οποία παραιτείται τις επόμενες ώρες, είναι κόρη του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Νικόλαου Σακελλαρόπουλου, ο οποίος ήταν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

To παρασκήνιο της επιλογής Σακελλαροπούλου από τον Μητσοτάκη

Η ίδια είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα της. Αυτό φαίνεται, εξάλλου, από το γεγονός ότι στο προφίλ της στο facebook, όπου είναι και αρκετά δραστήρια. Mάλιστα, ανήρτησε μια φωτογραφία των δυο τους όταν το 2018 έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ.

Η κυρία Σακελλαροπούλου σε παλαιότερη στιγμή με τον πατέρα της, Νικόλαο / Πηγή: facebook

«Επειδή όλες αυτές τις όμορφες και έντονες μέρες έχω τον πατέρα μου στο μυαλό μου, θέλησα να χρησιμοποιήσω μια κοινή μας φωτογραφία αυτήν ειδικά τη στιγμή», είχε γράψει κάτω από τη φωτογραφία τους.

Σακελλαροπούλου: Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη

Η κυρία Σακελλαροπούλου συνηθίζει να ανεβάζει φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές στο facebook, από πεζοπορίες, ταξίδια, βόλτες στη θάλασσα.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο μουσείο της Πύλου / Πηγή φωτογραφίας: facebook

Η αγάπη στη μοναχοκόρη της 

Σε αρκετές είναι με τους πιο στενούς ανθρώπους της οικογένειάς της, την κόρη της, Νιόβη, και τη μητέρα της, ενώ σε κάποιες άλλες είναι με τον σύντροφό της, νομικό Παύλο Κοτσώνη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου με τη μητέρα και την κόρη της / Πηγή φωτογραφίας: facebook

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με τον σύντροφό της, νομικό Παύλο Κοτσώνη / Πηγή φωτογραφίας: facebook

Φιλόζωη με αδυναμία στις γάτες 

Η κυρία Σακελλαροπούλου έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα, γι΄ αυτό και κανείς θα βρει αρκετές φωτογραφίες με συμπαθή τετράποδα στο προφίλ της.

H πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας λατρεύει τα ζώα, με ιδιαίτερη αδυναμία στις γάτες / Πηγή φωτογραφίας: facebook

Έχει ευαισθησία σε περιβαλλοντικά θέματα

Εκτός από τα ζώα, λατρεύει και τη φύση. Εξάλλου, έχει διακριθεί για τη γνώση και τη στάση της σε θέματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, χωροταξίας, πολεοδομίας και ενέργειας, τόσο κατά την άσκηση των δικαστικών καθηκόντων της, όσο και των δημόσιων παρεμβάσεων της.

Όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητη σε περιβαλλοντικά θέματα, ως σύμβουλος Επικρατείας ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις όπως η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, η διάσωση των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ως διατηρητέων κ.λπ.».

Στο προφίλ θα συναντήσει κανείς και ευχάριστες στιγμές με φίλους της από τον νομικό χώρο. Σε μία εξ αυτών είναι με τον Τίτο Πατρίκιο και τον Σταύρο Τσακυράκη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου με τον Τίτο Πατρίκιο και τον Σταύρο Τσακυράκη / Πηγή φωτογραφίας: facebook

Με τον αείμνησο συνταγματολόγο γνωρίζονταν πάνω από 30 χρόνια και είχε συγκινηθεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας της το 2018, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας», αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο συγγραφέας το αφιέρωνε στον Σταύρο Τσακυράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top