Συνάντηση Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς: «Όχι» Τσίπρα σε εκλογικό νόμο

Τα καρφιά της Φώφης Γεννηματά με το... «καλημέρα»

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Την αντίθεσή τους στην αγορά των F35 από τις ΗΠΑ, αλλά και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου εξέφρασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη: Οι συμβουλές για το jet lag

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Περιμένουμε σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των F-35 σε σχέση με το κόστος, o κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να επαναλάβει την αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών μετά την κρίση. Σε σχέση με την αλλαγή του εκλογικού νόμου εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας στην επιστροφή του συστήματος ανισοτιμίας της ψήφου. Σε μια συγκύρια που χρειάζεται εθνική συνεννόηση σύνθεση απόψεων και προγραμματικές συγκλίσεις ο κ. Μητσοτάκης επιμένει σε λογική μονοκομματικών κυβερνήσεων που οδήγησαν στην κρίση.

Ζητάμε επίσης ο πρωθυπουργός να σταματήσει τα καλλιστεία για τον ΠτΔ . Να επισπεύσει την ανανέωση της θητείας του ΠτΔ, και αμέσως μετά να προχωρήσει σε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για χάραξη εθνικής στρατηγικής. Να μη συνεχίσει να επιμένει σε πολιτικές που διχάζουν ο κ. Μητσοτάκης. Σκοπός όλων μας πρέπει να είναι να μη οδηγηθούμε και σε νέα κρίση, εθνική αυτή τη φορά».

Τα καρφιά της Φώφης Γεννηματά με το... «καλημέρα»

Ακριβώς στις 13:00 ξεκίνησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. 

Η κυρία Γεννηματά έφτασε χαμογελαστή στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά από κάποιες χαλαρές κουβέντες ξεκίνησε η ενημέρωσή της για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η οποία διήρκησε 35 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τι θα ήθελε να πιει, ως καλός οικοδεσπότης κι εκείνη απάντησε νερό. 

Η συνέχεια όμως της συζήτησης είχε πολλά καρφιά, που πέταξε η κυρία Γεννηματά προς το μέρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

ΚΜ: Την τελευταία φορά ήσουν καταβεβλημένη τώρα σε βλέπω καλά.
ΦΩΦΗ: Ξεκουράστηκα με τις γιορτές. Εσύ, από τα βουνά κατευθείαν στα βαθειά.
ΚΜ: Τριημερη η ξεκούραση στο βουνό, αλλά αναζωογονητική.
ΦΓ: Στα βαθειά τώρα. Είχα προτείνει εθνική γραμμή πριν φύγεις αλλά δεν ήθελες. Καλή η ενημέρωση αλλά επιμένω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
ΚΜ: Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη και θα το διαπιστώσεις μετά τη συνάντηση.
ΦΓ: Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή.

Στην κατ' ιδίαν συνομιλία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αρχηγοί μίλησαν κατά κύριο λόγο για τα εθνικά θέματα. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε την κυρία Γεννηματά ότι στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ συζητήθηκαν αυτά που δεν ακούστηκαν δημόσια και πως ειπώθηκαν αυτά που έπρεπε να ειπωθούν. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μάλιστα φέρεται να υποστήριξε την πεποίθηση ότι δε χρειάζεται να ξεκινήσει ένα ράλι εξοπλισμών, αλλά να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη της χώρας. 

Όσον αφορά στον εκλογικό νόμο, Μητσοτάκης και Γεννηματά φέρεται να συμφώνησαν ότι... διαφωνούν, ενώ η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δε συζητήθηκε καθόλου το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top