Παυλόπουλος: Ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία για τους άταφους πεσόντες

Απαραίτητος ο ενταφιασμός των 8.000 θυμάτων

Συνάντηση με την Ένωση Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να στείλει ένα ακόμα σαφές μήνυμα προς τα Τίρανα. 

Τα τέσσερα ονόματα που «παίζουν» για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το προεδρείο της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο, που κάνει μεγάλο αγώνα για να βρουν οι ηρωικώς πεσόντες τον τάφο που τους αρμόζει, κατά το έπος 40-41. Κι αυτό, παρά τις χρόνιες αντιρρήσεις των Τιράνων.

Παυλόπουλος: Τα Θεοφάνεια δείχνουν τον δρόμο στους Έλληνες

«Εύχομαι και ελπίζω η γειτονική μας Αλβανία να εγκαταλείψει, οριστικά, την απαράδεκτη τακτική που ακολούθησε, εν προκειμένω, για πολλές δεκαετίες. Και υπενθυμίζω ότι από την στροφή της αυτή εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, η στάση της Ελλάδας και ως προς τις διμερείς μας σχέσεις αλλά και ως προς την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ισχυρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία από την προεδρική φρουρά

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ένωσης πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο, η συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο εστιάστηκε στις εργασίες αναζήτησης και ενταφιασμού των 8.000 πεσόντων στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, που σχεδόν στο σύνολό τους παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top