Μητσοτάκης σε Τραμπ: Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στα τουρκικά πλοία

Οι «καυτοί διάλογοι» για το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης

Το «παρασκήνιο» και τους «καυτούς διαλόγους» ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα και για το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, αποκάλυψε η Κάτια Μακρή από την Ουάσιγκτον στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Λευκός Οίκος: Η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ     

«Δε θα μείνω με σταυρωμένα  τα χέρια αν δω ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος ανοιχτά της Ρόδου και της Κρήτης» διαμήνυσε σχετικά με την ελληνική αντίδραση στο ενδεχόμενο απόπειρας σφετερισμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Την Παρασκευή ξεκινά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ήταν κατηγορηματικός και απαντώντας στο ερώτημα Τραμπ αν η Ελλάδα θα διακινδυνεύσει στην περίπτωση αυτή να χάσει σε μια πολεμική σύγκρουση.  «Δε θα χάσουμε» απάντησε, στέλνοντας και πάλι σαφές μήνυμα για τις «κόκκινες γραμμές» της χώρας μας.       

Θετική για την Ελλάδα ήταν η στάση του προέδρου των ΗΠΑ στο ζήτημα της Λιβύης. «Στη Λιβύη θα στηρίξω τον  Χαφτάρ» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πλανητάρχης, προκαλώντας  την ικανοποίηση του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Αλλά και για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ενημέρωσε ότι η Τουρκία μεταφέρει μετανάστες με την Τurkish Airlines και  μετά τους στέλνει στα ελληνικά νησιά: «Αυτό είναι απαράδεκτο!».  

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως και για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ρωτώντας χαρακτηριστικά «πόσο κάνουν τα ακίνητα στην Ελλάδα» και  Έχουν ανέβει οι τιμές 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top