Στη Γενεύη ο Δένδιας – Θα συναντήσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Διπλωματικός πυρετός στην Αθήνα για την τουρκική προκλητικότητα

Ο Νίκος Δένδιας

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα στη Γενεύη ο Νίκος Δένδιας.

Οι συνομιλίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών θα εστιασθούν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο και στο Κυπριακό.  

Ο διπλωματικός «πυρετός» της Αθήνας συνεχίζεται με φόντο την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Από αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα ξεκινήσει μια σειρά από επισκέψεις, ξεκινώντας από τη Σαουδική Αραβία (Ριάντ, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου), συνεχίζοντας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Αμπού Ντάμπι, Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου) και κλείνοντας με την Ιορδανία (Αμμάν, Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου).

Ισχυρό μήνυμα Δένδια: Μπορούμε και μόνοι, αλλά δε θα είμαστε μόνοι!

Σε όλες τις επισκέψεις ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του με θέμα τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις σε σημαντικά περιφερειακά ζητήματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε, στην ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2020 την Κυριακή, ξεκάθαρο μήνυμα για τις εξ ανατολών προκλήσεις, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα, αν απαιτηθεί, θα υπερασπιστεί, κατά τη συνταγματική της υποχρέωση, τον εθνικό της χώρο και, παρ΄ότι μπορεί και μόνη, δε θα είναι μόνη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top