Ικανοποίηση Δένδια για τα συμπεράσματα της Συνόδου – Τι λέει για Βουλγαρία

Μπορίσοφ: Η Ελλάδα πρέπει να βρει εργαλεία μόνη της

Ο Νίκος Δένδιας

Την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο απέρριψε τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

«Η χώρα είναι ικανοποιημένη» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ευχαρίστησε ειδικά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία «για τη στήριξη».

«Κάθε φορά που αποδεικνύεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη τόσο εμβαθύνεται η σχέση ανάμεσα στα κράτη», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα, είχε προκαλέσει εντύπωση μια δήλωση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να βρει τα εργαλεία να βοηθηθεί μόνη της.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δεν έκανε τέτοιες εκτιμήσεις μέσα στο δείπνο, ούτε είπε τέτοια σύσταση προς την Ελλάδα.

Τι είπε ο Μπόικο Μπορίσοφ για Ελλάδα και Τουρκία

Την εκτίμηση πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, χθες βδάδυ «μίλησαν πολύ πιο ήπια για την Τουρκία», μετέφερε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, προσερχόμενος σήμερα στη δεύτερη μέρα των εργασιών της Συνόδου και μιλώντας στον Τύπο στα Βουλγαρικά.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας «όλοι οι ηγέτες μιλούσαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες το βράδυ».

«Όλοι σημειώνουν ότι η συμφωνία (για τους μετανάστες) πρέπει να συνεχιστεί, όλοι σημειώνουν ότι έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση», ανέφερε ο Μπόικο Μπορίσοφ.

«Κανείς δεν μιλάει για εξαγωγές όπλων και κυρώσεις πια, το αντίθετο - όταν υπάρχουν κυρώσεις, η Τουρκία στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματάει», ανέφερε.

«Είπα στους Έλληνες συναδέλφους μου να βρουν εργαλεία για να βοηθηθούν μόνοι τους. Επειδή τους υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο, αλλά η Τουρκία παίζει τώρα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», κατέληξε ο Μπόικο Μπορίσοφ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top