Φρεγάτα έστειλε η Ιταλία στην ΑΟΖ της Κύπρου!

Κίνηση - μήνυμα προς την Τουρκία

Φρεγάτα έστειλε η Ιταλία στην ΑΟΖ της Κύπρου, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Reppublica.  

«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» αναφέρει η εφημερίδα.  «Η φρεγάτα, βρίσκεται στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, «για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων» επισημαίνει ακόμα το δημοσίευμα. 

Απειλές από Ακάρ: «Θα κάνουμε στους Κύπριους ό,τι και πριν 45 χρόνια!»

Όπως άλλωστε ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρεά, η Ελλάδα κατάφερε με ενέργεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να «αποσπάσει» την Ιταλία από τη στήριξή της στο καθεστώς της Τρίπολης. Συγκεκριμένα, μετά από επαφές της ελληνικής πλευράς είχε ζητήσει διαβεβαίωση από το καθεστώς Σάρατζ της οποία και έλαβε, από πέρσι τον Ιούλιο ήδη, ότι δε θα συμφωνήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ με την Τουρκία. Τελικώς ο Σάρατζ έπραξε το αντίθετο, εξοργίζοντας και τη Ρώμη.           

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο να στείλει φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ εξετάζει και η Γαλλία, καθώς «οικόπεδα» έχουν παραχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στη γαλλική εταιρεία πετρελαίων Total, όπως επίσης στην ιταλική ΕΝΙ.      

Τι αποφάσισε ομόφωνα η ΕΕ κατά της Τουρκίας 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top