Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με photo ελληνικού Μιράζ να λοκάρει φρεγάτα τους!

Ρίχνουν λάδι στη φωτιά με άσκηση νοτιοανατολικά της Κρήτης

Μια ανάρτηση που ανέβασε Έλληνας δημοσιογράφος στο twitter προκάλεσε την οργή του τουρκικού Τύπου, ο οποίος από λάθος θεώρησε ότι αφορούσε tweet κάποιου πιλότου μας.

Οι φωτογραφίες που εικονίζουν ένα ελληνικό Μιράζ-2000 να έχει λοκάρει ένα πολεμικό πλοίο άναψαν φωτιές στους Τούρκους. Τις ανέβασε στο τουίτερ ο δημοσιογράφος Γιάννης Νικήτας.  

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ

Επειδή όμως ο δημοσιογράφος φωτογραφήθηκε με στολή πιλότου μέσα σε μαχητικό αεροσκάφος, οι Τούρκοι «την πάτησαν».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, κάποιες τουρκικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν την  ανάρτηση. Όμως κάνουν το λάθος να γράψουν ότι αφορά Έλληνα πιλότο και όχι δημοσιογράφο. 

ΤΟ "ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ" ΤΩΝ ΜΙΡΑΖ-2000

Γεγονός είναι ότι τα ελληνικά Μιράζ-2000 διαθέτουν το φονικό πύραυλο “Εξοσέτ” που μπορεί να πλήξει εχθρικά πλοία από μεγάλη απόσταση.  

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ NAVTEX ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 

Οι Τούρκοι πάντως ρίχνουν νέο “λάδι στη φωτιά”, δεσμεύοντας για άσκηση με πυρά σε μια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, που περιλαμβάνεται στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη. 

Μάλιστα για την Τρίτη 10/12/ οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει ξανά τη γνωστή περιοχή στο Καστελόριζο για να κάνουν ναυτικές ασκήσεις με πυρά.  
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top