«Πόλεμος» με Navtex κοντά στο Καστελλόριζο

Τα ελληνικά πλοία βρίσκονται σε «επαγρύπνηση»

Με ασκήσεις νότια του Καστελλόριζου απαντά η Ελλάδα στα επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ παράλληλα αυξάνει διακριτικά τις περιπολίες πολεμικών πλοίων στην ευρύτερη περιοχή. 

Το πρωί της Δευτέρας, πλοία του ελληνικού στόλου θα βρεθούν μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, στην περιοχή που έχουμε δεσμεύσει με NAVTEX, για να κάνουν ασκήσεις. Όμως, την ίδια περιοχή δέσμευσαν κι οι Τούρκοι για να κάνουν την ίδια μέρα άσκηση, μετά το τέλος της δικιάς μας.  

Τα ελληνικά πλοία βρίσκονται σε «επαγρύπνηση», καθώς αυξάνουν τις περιπολίες τους μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, χαράσσοντας ένα «γαλανόλευκο τόξο», σε μια περιοχή που περιλαμβάνεται στην προκλητική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη. 

Π. Παυλόπουλος: «Ανυπόστατο και παράνομο το μνημόνιο»

Παυλόπουλος: Ανυπόστατο θεσμικώς το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

«Οι ενέργειες αυτές που κάνει η Τουρκία δεν είναι απλά παράνομες, αλλά και εντελώς ανυπόστατες νομικώς. Θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

O υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει πως θα πραγματοποιήσει ενέργειες σχετικά με την αναβάθμιση των F16.

Η Κομισιόν... «ξεσκονίζει» το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα 

Από την άλλη πλευρά, ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, πιστεύει πως το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβυής δημιούργησε εντάσεις στην περιοχή. «Δεν βοηθάει και είναι προκλητικό», είπε ο Τζέφρι Πάιατ.

Α. Τσίπρας: « Η Τουρκία επιδιώκει τετελεσμένα»

Από την Τυνησία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Άγκυρα επιδιώκει να επιβάλει τετελεσμένα στην περιοχή. «Η Τουρκία προσπαθεί, με παράνομο τρόπο, να επιβάλλει τετελεσμένα στη Μεσόγειο. Θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι οι σχέσεις μας δεν μπορούν να οικοδομηθούν με αυτό τον τρόπο».

Φ.Γεννηματά για Μητσοτάκη:«Αρνείστε τον διάλογο σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση»

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε και εκείνη τη δική της απάντηση για το ζήτημα: «Είναι ζωτικά για μας θέματα. Είναι «κόκκινες γραμμές», οι οποίες αν παραβιαστούν από τη γειτονική χώρα πρέπει να έχουν την αρμόζουσα απάντηση με όλα τα νόμιμα μέσα». 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top