Την ΕΜΑΚ πριν φύγει για Αλβανία επισκέφτηκε ο Μητσοτάκης

«Είμαι περήφανοι που συνδράμουμε τη γειτονική χώρα»

Τον χώρο, όπου βρισκόταν το αεροσκάφος C-130, που θα μετέφερε στην Αλβανία το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον χθεσινοβραδινό σεισμό, επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιταλία από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία πρόκειται να συνδράμουν τις αλβανικές αρχές στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

Εκτάκτως στην Αλβανία ο Δένδιας: Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας

«Έγινε ένας μεγάλος σεισμός, είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα και να βοηθούμε όπου χρειάζεται. Εύχομαι να κινηθούμε γρήγορα και να σώσουμε ζωές. Αυτό το κάνετε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα και επιχειρησιακά να συνδράμουμε τη γειτονική χώρα. Καλό σας ταξίδι και καλή δύναμη. Σας ευχαριστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας στους άνδρες της ΕΜΑΚ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Τσίπρας: Οι σκέψεις μας είναι με τον αλβανικό λαό

Τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι σκέψεις μας αυτές τις δύσκολες ώρες είναι με τον αλβανικό λαό», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top