Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τον Προϋπολογισμό

«Δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς»

ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι  "ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την κριτική που έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα στη δημοσιονομική και γενικότερα οικονομική πολιτική της",  όπως και ότι η ΝΔ  "πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς".

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός: Υπερπλεόνασμα 436 εκατομμυρίων ευρώ το 2019

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ο οποίος "προβλέπει πλουσιοπάροχες φοροελαφρύνσεις για τους ισχυρούς και τους πλούσιους, δεν είναι όμως καθόλου γενναιόδωρος με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα". 

Όπως επίσης αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ  "δε συγκλονίζει τη μεσαία τάξη, αλλά, απεναντίας, διαψεύδει τις ελπίδες για σημαντική βελτίωση της εισοδηματική της κατάστασης που προεκλογικά είχε καλλιεργήσει η ΝΔ". 

Ισχυρίζεται ακόμη ότι "οι εισοδηματικές ανισότητες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντίθετα θα ενισχυθούν" και  ότι "ανατρέπεται δηλαδή η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που με πολύ προσπάθεια είχε καταφέρει να αρχίσει να αμβλύνει τις ανισότητες αυτές". 

"Τα οφέλη της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και της διαρκούς ανάπτυξης επί δέκα συνεχόμενα τρίμηνα που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατανέμονται δίκαια αλλά, επιπλέον, κατανέμονται με εκείνον ακριβώς τον τρόπο που μας οδήγησε στην κρίση και τη χρεοκοπία” ισχυρίζεται ακόμη η Κουμουνδούρου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην ανακοίνωσή του:   "Εν ολίγοις καμία έκπληξη από τη Νέα Δημοκρατία. Πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top