Γεννηματά: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών στα Διαβατά

Φώφη Γεννηματά Διαβατά

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε  τo κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σχέδιο 91 ημερών για το προσφυγικό

Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της δομής και τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη για ζητήματα λειτουργίας και περιηγήθηκε στον χώρο. 

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες. Έρχεται χειμώνας και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Μην ρίχνουμε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς που καραδοκεί» σχολίασε η κ. Γεννηματά, η οποία  πρόσθεσε:  «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να δώσει λύσεις τώρα. Και κυρίως έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε χώρα μέλος θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν γιατί το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα της Ελλάδας, είναι ένα θέμα της Ευρώπης».

Σχετικά με το σχέδιο που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι  είναι  ένα σχέδιο «που απ' ό,τι φαίνεται δεν απαντά και δεν λύνει τα προβλήματα όλων αυτών των περιοχών».

Το σχέδιο για προσφυγικό: Κλείνει η Μόρια – Πέντε κλειστά κέντρα σε νησιά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top