Στο Ζάγκρεμπ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα θέσει το μεταναστευτικό στο συνέδριο του ΕΛΚ

Η διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. είναι τυπική καθώς ο  Ντόναλντ Τουσκ, είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στο Ζάγκρεμπ. 

Το μεταναστευτικό δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα του συνεδρίου του κόμματος θεωρείται όμως βέβαιο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα στους Ευρωπαίους ηγέτες της κεντροδεξιάς. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει  έμπρακτη εφαρμογή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση επικρατεί ευφορία μετά τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που μετράει την ακαταλληλότητα των στελεχών της κυβέρνησης έναντι των προκατόχων τους. Υπουργοί της κυβέρνησης, λοιπόν,  εναντίον  πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σημειώσατε 1.

Το νήμα κόβουν με άνεση ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το 58,4% των ερωτηθέντων, θεωρεί τον κ. Παναγιωτόπουλο  καταλληλότερο για υπουργό Εθνικής Άμυνας έναντι του 12,6% που προτιμά τον Πάνο Καμμένο. Το 61,5% απάντησε ότι καταλληλότερος υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης, έναντι του 19,8% που θεωρεί  καταλληλότερη την  Όλγα Γεροβασίλη.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Υπουργών της κυβέρνησης ΝΔ

Προβάδισμα έναντι των πρώην κερδίζουν και ο Βασίλης Κικίλιας,  Κωστής Χατζηδάκης και  ο Νίκος Δένδιας που θεωρείται  καταλληλότερος υπουργός Εξωτερικών, με 49,8%, έναντι του Νίκου Κοτζιά με ποσοστό 26,5%.

Εκτός από τη σύγκριση υπουργών όμως, δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Βεργίνα TV, παρουσιάζει και αποτελέσματα για τους  χειρισμούς της κυβέρνησης ΝΔ στο προσφυγικό/ μεταναστευτικό.

Το 29,1% απάντησε ότι η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται καλύτερα το θέμα, το 19,1% εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΝΔ χειρίζεται το θέμα χειρότερα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ το 40,8% απάντησε ότι το διαχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top