Τσίπρας: Πήγαμε σαν αρσακειάδες στην υπόθεση της Novartis

Γιατί δήλωσε ότι συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου

 «Πήγαμε σαν αρσακειάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του την Τρίτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, σχετικά με την υπόθεση της Novartis, , σχολιάζοντας τις κατηγορίες περί σκευωρίας και συμπληρώνοντας  ότι η κυβέρνησή δε γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. 

Πικραμμένος: Ο Παπαγγελόπουλος κινούσε τα νήματα για τη Novartis

Ο κ. Τσίπρας δεν απέφυγε τις αιχμές για τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν σχετικά με την ίδια υπόθεση και ισχυρίσθηκε η Novartis είναι ένα «σκάνδαλο εκμαυλισμού γιατρών, δημοσιογράφων και πολιτικών». 

Φρουζής: Η όλη κουβέντα με την Τουλουπάκη ήταν να «δώσω» πολιτικούς

«Η κυβέρνηση κάνει deals με επιχειρηματίες και τραπεζίτες» υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε ακόμη  ότι οι τράπεζες «έχουν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους» και ότι μετά τις εκλογές έχουν «εκτραχυνθεί». 

Όσον αφορά την πολυσυζητήμένη του συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, ανέφερε ο κ. Τσίπρας: «Η παρουσία μου στην πορεία είχε έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα. 46 χρόνια μετά, το μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι ευρύτερο: Έχει να κάνει με τους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία».  

Πολυτεχνείο: Eπικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία ο Τσίπρας

O κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε «νεοσυντηρητική με υπερδεξιούς Υπουργούς που ασκεί πολιτική βασιζόμενη στο δόγμα «νόμος και τάξη» και υποστήριξε ότι «η μεγάλη συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου οφείλεται στο ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου και της νεολαίας». 

Αναφέρθηκε ακόμη στην επέμβαση των ΜΑΤ σε οικήματα στα Εξάρχεια, λέγοντας ότι το ζήτημα των Εξαρχείων δεν αντιμετωπίζεται μέσα από επικοινωνιακού χαρακτήρα εφόδους. «Χρειάζεται η ενεργή παρουσία των πολιτών, με δράσεις κοινωνικοποίησης και πολεοδομικές παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top