Ο Βαρουφάκης «απαιτεί» από την Μπακογιάννη να τον προσέξει

Σκληρή κόντρα την ώρα που ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μιλούσε στη Βουλή

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη ξέσπασε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ενοχλήθηκε από τη συνομιλία της κυρίας Μπακογιάννη με συνάδελφό τους, την ώρα που ο ίδιος αγόρευε, και διέκοψε την ομιλία του για να της κάνει παρατήρηση.

«Μήπως σας ενοχλώ, κυρία Μπακογιάννη; Μιλάτε συνεχώς» είπε εμφανώς ενοχλημένος ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν:

Μπακογιάννη: Όχι, μια ερώτηση έκανα.

Βαρουφάκης: Ε, δεν κάνατε μια ερώτηση. Μιλάτε συνεχώς. Αλλά είναι δικαίωμά σας. 

Μπακογιάννη: Έτσι μπράβο. Θα το συνηθίσετε.

Βαρουφάκης: Την αγένειά σας θα πρέπει να την συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς.

Μπακογιάννη: Έχω υπάρξει φυλακισμένη, υποδουλωμένη όχι.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, έδωσε τη δική της απάντηση, τόσο στην κόντρα που προηγήθηκε, όσο και στη φράση του κ. Βαρουφάκη πως «κανένα σύνταγμα δεν μπορεί να αποδώσει στους πολίτες δικαιώματα όταν το κράτος είναι υπόδουλο».

«Σ’ αυτή τη Βουλή έχουν ακουστεί πολλά. Θα έπρεπε να πάψει να μας εκπλήσσει ο πολιτικός λόγος ορισμένων συναδέλφων. Νιώθω την ανάγκη να κάνω την δήλωση αυτή, στα 30 χρόνια που είμαι στη βουλή ουδέποτε ένιωσα βουλευτής υποδουλωμένου έθνους. Έχω υπάρξει φυλακισμένη επί Χούντας, αλλά υπόδουλη ποτέ. Όσα ακούστηκαν είναι απαράδεκτα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τα καταγγείλουν. Δεν δίνουμε σημασία γιατί ακούγονται από ανθρώπους με συγκεκριμένη πορεία, αλλά όταν ακούγονται από αυτό το βήμα χρειάζονται απάντηση», είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top