«Ανταρτοπόλεμος» από τα Σκόπια στο σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα

Ξαναχτύπησαν οι γείτονες με δήθεν «μακεδονικό» κρασί σε έκθεση στην Κίνα

Ανταρτοπόλεμο στο νέο ελληνικό  λογότυπο για τα μακεδονικά προϊόντα  ξεκίνησαν ο Ζάεφ και ο Δημητρόφ. Ξαναχτύπησαν όμως και οι οινοποιοί της γειτονικής χώρας, πλασάροντας και πάλι δήθεν μακεδονικό κρασί σε μεγάλη έκθεση στην Κίνα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ  τους στηρίζει δημόσια και συνεχίζει την διγλωσσία. Στην Θεσσαλονίκη δεν είπε κουβέντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα Σκόπια όμως θυμήθηκε να επικρίνει το νέο ελληνικό λογότυπο.

Θερμό κλίμα και χαμόγελα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

«Οι διαρκείς λύσεις καθορίζονται από μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα πρέπει να δημιουργηθεί. Γιατί όχι  το Μακεδονία  να είναι για όλους;» δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.  

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»

Το περιμέναμε λένε οι Έλληνες οινοποιοί και θεωρούν ότι   δύσκολα θα μπει τέλος στον εμπορικό πόλεμο με τους γείτονες. «Σίγουρα είναι κι αυτό ένα ακόμη χτύπημα, η σύγχυση δεν θα ξεκαθαριστεί εύκολα,  δεν θα ξεδιαλύνει γρήγορα η κατάσταση» δήλωσε ο οινοποιός Απόστολος Κούρτης, 

Μητσοτάκης από την Ημαθία: Στηρίζουμε τα μακεδονικά προϊόντα

Στην καμπάνια  “Wines of Macedonia” οι Σκοπιανοί λένε ότι έχουν πάνω 2.000 χρόνια παράδοσης στην οινοποιεία. Το  ελληνικό λογότυπο τους χάλασε το ψευδοαφήγημα.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΦ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Ο Υπουργός Εξωτερικων Νικολα Δημητρόφ διέρρευσε ότι είναι ενοχλημένος και τροφοδότησε δημοσιεύματα "αν ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών".

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ»: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Οι Σκοπιανοί έστησαν προκλητικό περίπτερο, όπως φαίνεται στα πλάνα του ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, στην  έκθεση  Interwine στην πόλη Χουαντζού της Κίνας  (9 - 11 Νοεμβρίου).

Κίνα: Ζήτησε άδεια από τη… Βόρεια Μακεδονία για τα μακεδονικά κρασιά!

Τις ίδιες ημέρες οι Έλληνες  συμμετείχαν δυναμικά στην έκθεση Prowine της Σαγκάης με 50  ετικέτες.

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να  πάει την επόμενη εβδομάδα στα Σκόπια και σίγουρα όσα θα τους πει για το θέμα δε θα τους αρέσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top