Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Θα δώσει το παρών και στην παρουσίαση του σήματος των μακεδονικών προϊόντων

Με τον Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Επί τάπητος θα βρεθεί η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική χώρα, αλλά και φυσικά η ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση ρίχνει μεγάλο βάρος στο θέμα των εμπορικών σημάτων των μακεδονικών προϊόντων, επισημαίνοντας ότι στόχος της είναι η στήριξης της επωνυμίας και του brand name της αυθεντικής Μακεδονίας.

Επιμένουν οι Σκοπιανοί: Διατηρούν το «μακεδονικό» εμπορικό σήμα

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει στον Ζόραν Ζάεφ τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη πως ο ίδιος δε θα υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα τονίσει στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας πως απαραίτητη προϋπόθεση για να στηρίξει το αίτημα της γειτονικής χώρας είναι η αυστηρή τήρηση όσων προβλέπονται στη Συμφωνία.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ θα γίνει στις 18.30, ενώ στις 19.30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις 20:30, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του 4ου «Thessaloniki Summit»
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top