Ρουσφετολογικές προσλήψεις στη ΔΕΗ καταγγέλλει ο Τσίπρας

Συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ενόψει απεργιών

Συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ είχε το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας. Η ΓΕΝΟΠ έχει εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Κυριακής, καθώς αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη.

Καταργείται η μονιμότητα στους νέους υπαλλήλους της ΔΕΗ!

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε  μεθόδευση της κυβέρνησης για «αθρόες προσλήψεις με ρουσφετολογικό τρόπο» και «σε συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ. Κατά την άποψή μου αυτό είναι το κύριο θέμα. Τα ΜΜΕ, και εδώ είναι και δική σας ευθύνη, εστιάζουν - και δεν είναι ορθό - στα περί μονιμότητας». Ο ίδιος έκανε λόγο για «παιχνίδι το οποίο θέλει να οδηγήσει σε κοινωνικό αυτοματισμό. Ότι αυτοί είναι οι βολεμένοι».

ΔΕΗ: 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

«Το κύριο θέμα λοιπόν είναι κατά την άποψή μου ότι είμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ. Για πρώτη φορά τόσο μαζικά για έναν φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα κατά τη γνώμη μας και σας καλώ να το προτεραιοποιήσετε. Δεν μπορείς να κερδίσεις σε επίπεδο κοινής γνώμης εάν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, μετά τις αρχές της δεκαετίας του '90, που πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στη ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο. Όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με διαδικασίες όπως ήταν για την ένταξη στον δημόσιο τομέα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top