"Βόμβες" από τον Φρουζή στην προανακριτική για τη Novartis!

Μόνο ο Λάππας πήγε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν πήγαν Πολάκης - Τζανακόπουλος

Κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,  ο πρώην ισχυρός άντρας της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, o οποίος εξαπέλυσε "βόμβες" σχετικά με προτροπές να καταθέσει κατά πολιτικών προσώπων.

Η κατάθεση έγινε χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, των οποίων η απόφαση εξαίρεσης προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.κατέθεσε

 Εκρηκτικό κλίμα σε προανακριτική: «Διώχνουν» Πολάκη – Τζανακόπουλο

Από τον ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε σήμερα μόνο ο εισηγητής Σπύρος Λάππας καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι η επιτροπή δεν μπορεί να αποφασίσει για εξαίρεση βουλευτών.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΦΡΟΥΖΗΣ  

Από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι κ. Φρουζής ανέφερε ότι η Εισαγγελέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπακη τον κάλεσε άτυπα τον Μάιο του 2018 και του πρότεινε  επειδή υπάρχουν στοιχεία εναντίον να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας και να καταθέσει κατά των 10 πολιτικών προσώπων. Εκείνος φέρεται να απάντησε ότι θέλει να καταθέσει την αλήθεια.  

«Τον Μάιο του 2018, με κάλεσε η κυρία Τουλουπάκη σε μια άτυπη συνάντηση. Πήγα μαζί με τους δικηγόρους μου. Η συνάντηση κράτησε 15 λεπτά. Η κυρία Τουλουπάκη μου είπε πως υπάρχουν σημαντικά στοιχεία σε βάρος μου και μου πρότεινε να με κάνει προστατευόμενο μάρτυρα αν κατέθετα εναντίον πολιτικών προσώπων» φέρεται να ανέφερε ο κ. Φρουζής σύμφωνα με πηγές της ΝΔ. 

Φέρεται επίσης να υποστήριξε: «Τον Φεβρουάριο του 2017 μετά τα δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος των αρχών στο σπίτι μου. Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει. Πήραν ακόμα και το λαπ τοπ του γιού μου. Έγινε έλεγχος χωρίς να υπάρχει έκθεση. Δεν ξέρω καν ποιοι με έλεγξαν.  Φεύγοντας μου είπαν "δεν βρήκαμε τίποτα" ενώ δεν υπήρξε και έκθεση κατάσχεσης».  
 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λάππας  το διαψεύδει υποστηρίζοντας από την πλευρά του ο Φρουζής δεν είπε ποτέ ότι του ζήτησε η Τουλουπάκη να καταθέσει κατά των 10 προσώπων αλλά του ζήτησε απλώς να καταθέσει.


Με το γνωστό του ύφος, που παραπέμπει πάντως σε φρασεολογία της Χρυσής Αυγής,  σχολίασε τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης, επιτιθέμενος ως συνήθως στα ΜΜΕ.      
 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πάντως με το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση των βουλευτών Κυρανάκη (ΝΔ) – Πλεύρη (ΝΔ) – Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) το οποίο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ζητάει την εξαίρεση τριών βουλευτών

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top