Σκληρή κόντρα Κεραμέως – Φίλη για την ΑΣΟΕΕ

Κεράμεως: Έσπασαν την πόρτα με αλυσοπρίονο - Μάρκου: Καλά έκαναν

Φίλης και Κεράμεως

Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Φίλη για την επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας ξέσπασε στη συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ: «Κονταροχτυπιούνται» για την επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ

Ο πρώην υπουργός Παιδείας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και είπε «θα μας βρείτε απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο».
«Υπουργός Παιδείας δεν είναι η κ. Κεραμέως, αλλά ο Χρυσοχοίδης», είπε ο κ. Φίλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δυσφημεί τα ελληνικά πανεπιστήμια, μιλώντας για γιάφκες, ενώ βρέθηκαν μόνο τρία ρόπαλα.

Λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ μέχρι τις 17 Νοέμβρη αποφάσισε η Σύγκλητος

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «δημιουργεί ανώφελες εντάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αδιέξοδα» και πως επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα λόγω της κατάστασης, που επικρατεί στο μεταναστευτικό.

«Ο κ. Φίλης είπε ότι είναι πρόσχημα οι εκκαθαρίσεις των πανεπιστημίων. Διαβάσατε τι βρέθηκε; Κράνη , κουκούλες, ρόπαλα, γάντια , κοντάρια, διαρρηκτά εργαλεία, πέτρες, μάρμαρα . Όλα αυτά, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι φυσιολογικό να βρίσκονται εκεί», απάντησε η υπουργός Παιδείας.

«Καλά έκαναν και έσπασαν την πόρτα με αλυσοπρίονο»!

«Είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την βία. Ξέρετε ότι έσπασαν την πόρτα εισόδου με αλυσοπρίονο;», είπε η κυρία Κεράμεως, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Ιατρικής στην Πάτρα, Κώστα Μάρκου, να φωνάζει από τα έδρανα: «Καλά έκαναν»!

«Μάλιστα, καλά έκαναν... Εσείς επιλέγετε να είστε με εκείνους που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια και εμείς με εκείνους που θέλουν τα πανεπιστήμια απαλλαγμένα από κάθε μορφή βίας», πρόσθεσε η κα Κεράμεως.

Η κόντρα επεκτάθηκε και στην επίθεση στο γραφείο της υπουργού, με τον κ. Φίλη να λέει πως ήταν «λυπηρή και καταδικαστέα», αλλά να τονίζει πως πρόκειται το πολύ για «ελαφρύ πλημμέλημα», που δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία.

«Η επίθεση έγινε την Παρασκευή. Σήμερα είναι Δευτέρα. Σας πήρε πέντε ημέρες και χρειάστηκε πίεση από την κυβέρνηση για να πείτε μία κουβέντα», είπε η υπουργός Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top