Χωρίς Πολάκη – Τζανακόπουλο συνεδριάζει η προανακριτική

Ζητάει εξαίρεση τριών βουλευτών ο Παπαγγελόπουλος

Πολακης Τζανακοπουλος

Χωρίς τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Πάυλο Πολάκη θα συνεδριάσει σήμερα η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis.

O Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έστειλε σαφές μήνυμα πως «αυτό που είδαμε να γίνεται και να εμποδίζεται το έργο της επιτροπής δεν θα ξαναγίνει. Θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής με τρόπο νόμιμο θεσμικό και προβλεπόμενο».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να προχωρούν σε αναπροσαρμογή τακτικής, προκειμένου – όπως αναφέρουν – να προχωρήσουν οι εργασίες και να εξεταστεί  ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής  της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση για τη Novartis

Έτσι, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε δε θα δώσουν καθόλου το παρών στη συνεδρίαση, είτε θα έρθουν και θα αποχωρήσουν λίγο μετά.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρη Παπαγγελόπουλος στρέφεται κατά των των βουλευτών της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη και Κωνσταντίνου Κυρανάκη, και του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο πρώην υπουργός καλεί τους βουλευτές να δηλώσουν άμεσα το εάν υπάρχουν γεγονότα τα οποία μπορούν να δικαιολογήσουν δυσπιστία για την αμεροληψία τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top