Eπιστολή Τσίπρα στον πρόεδρο επιτροπής αναθεώρησης συντάγματος

Μπάχαλο στη συνεδρίαση της προανακριτικής

Επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής για την αναθεώρηση του συντάγματος έστειλε  ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μπει στο αρχείο η υπόθεση Νοvartis.

Επικαλείται ερμηνευτική δήλωση που πρέπει να ενσωματωθεί στις αλλαγές του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε  το αδίκημα της δωροδοκίας να μην παραγράφεται γιατί δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού να δωροδοκείται. 

«Είναι βαθύτατη πολιτική μου πεποίθηση ότι το ελληνικό κοινοβούλιο, και ευρύτερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν αντέχει και δεν πρέπει να αναλάβει το βάρος της πιθανής αρχειοθέτησης αυτής όπως και άλλων συναφών υποθέσεων που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον» ανέφερε η επιστολή\.

Τσίπρας: Μεθοδεύεται παραγραφή αδικημάτων για τη Novartis

«Θέλουν να ξεφύγουν από αυτό και να πουν ότι αφού δεν ψήφισε η βουλή αυτό αρά είναι κατά τα καθήκοντα τους η δωροδοκία άρα παρεγράφηκε. Θέλουν με δυο λόγια μέσα από συνταγματική αναθεώρηση να παραγραφούν  τα αδικήματα των υπουργών τους σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μπάχαλο στη συνεδρίαση της προανακριτικής 

Επεισοδιακή ήταν για άλλη μια φορά η προσπάθεια να συνεδριάσει η προανακριτική επιτροπή. Η παρουσία Πολάκη -Τζανακόπουλου στην αίθουσα ήταν κόκκινο πανί για τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

 «Δεν απεμπολούμε το συνταγματικό δικαίωμα μας να παρευρισκόμαστε στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Αλλά από την άλλη μεριά δεν πρόκειται και να επιτρέψουμε να οδηγηθούμε σε μία κατάσταση όπου... δεν θα εξεταστεί ως μάρτυρας ο κ. Φρουζής» είπε στο Open ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Πηγές από τη βουλή διαμηνύουν πως στην επόμενη συνεδρίαση θα εφαρμοστεί ο κανονισμός αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για παρέμβαση της φρουράς. Πάντως  από το ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως δε θα χρειαστεί κάτι τέτοιο παρότι θα επιμείνουν στη  θέση τους.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top