Σε φορτισμένο κλίμα ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Τσαβούσογλου

Ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών

Η συνάντηση των Δένδια-Τσαβούσογλου είναι η πρώτη μετά τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία, αλλά και μετά τις ακραία ανάρμοστες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ότι η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες μεταναστών για να επιστρέψουν στην Τουρκία. 

Μόλις χθες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε μία απαράδεκτη και ανιστόρητη ανακοίνωση- απάντηση, σε δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία.

«Βλέπουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να τάσσεται δίπλα σε κύκλους εχθρικούς προς την Τουρκία. Κι εμείς δεν ξεχάσαμε τις θηριωδίες της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας» ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Γεννηματάς: Η Τουρκία επιμένει να διαστρεβλώνει την ιστορία

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς στην απάντησή ζητά από τους Τούρκους, επιτέλους, να εργαστούν για να εδραιωθούν καλές σχέσεις και επισημαίνει.

 «Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την ιστορία δεν αρμόζει δε ένα σύγχρονο κράτος. Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δένδιας θα δει Ζάεφ-Δημητρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια στο οποίο συμμετέχει και ο Αμερικανός υφυπουργός Μάθιου Πάλμερ συναντήθηκε και με την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, τον πρωθυπουργό Ζάεφ και τον ομόλογό του Δημητρόφ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top