Μηνύματα ικανοποίησης από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Κίνα

Έγιναν σημαντικές συμφωνίες για κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Με  μια selfie στο πιλοτήριο και ένα ευχαριστώ στους πιλότους και το πλήρωμα του αεροσκάφους που  μετέφερε στην Αθήνα την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε η τετραήμερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Κίνα. Ο απολογισμός της επίσκεψης κρίνεται από τη κυβέρνηση ως  απόλυτα θετικός. 

Το «ευχαριστώ» του Κυριάκου στους πιλότους και η selfie στο πιλοτήριο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από τις συναντήσεις  που είχε ο Πρωθυπουργός με επιχειρηματικούς κολοσσούς στη Σαγκάη προέκυψαν σημαντικές  συμφωνίες.  Πώληση ελληνικών προϊόντων μέσω της ηλεκτρονική πλατφόρμας Ali Baba που έχει 700 εκ πελάτες . Η Τράπεζα της Κίνας θα ανοίξει υποκατάστημα στην Αθήνα,   η εταιρία τηλεπικοινωνιών ZTE  θα φτιάξει τεχνολογικό πάρκο στη χώρα μας ενώ ανοίγει απευθείας πτήση Αθήνα -Σαγκάη .

Δείτε όλο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel εδώ

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΕΗ 

Ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη ΔΕΗ εκδηλώθηκε  από την Αναπτυξιακή τράπεζα της Κίνας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Εντυπωσιακή εμφάνιση στο δείπνο του Σι Τζινπίνγκ

ΡΕΚΟΡ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Στο επενδυτικό φόρουμ που διοργανώθηκε στην  Σαγκάη και συμμετείχαν 62 ελληνικές εταιρίες είχαμε ρεκόρ συναντήσεων στην ιστορία των επιχειρηματικών αποστολών αφού καταγράφηκαν 315 ελληνοκινεζικές συναντήσεις 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης και το ιδιαίτερα σημαντικό κλαδικό εύρος τόσο από ελληνικής όσο και από κινεζικής πλευράς .

Η  ενίσχυση του τουρισμού με στόχο να φτάσει το ρεύμα από τις 200 στις 500 χιλιάδες τουρίστες ηταν ψηλά στην  ατζέντα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για επενδυσεις δόθηκε σε τομείς όπως η ενέργεια, ναυτιλία, τρόφιμα και ποτά, κατασκευές και τεχνολογία.  

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε τα ελληνικά προϊόντα μιλώντας και στο εθνικό δίκτυο CGTN που το παρακολουθούν  ένα δισεκατομμύριο Κινέζοι.  

«Οι κινέζοι καταναλωτές εξοικειώνονται με προϊόντα όπως ελαιόλαδο, τυρί φέτα, ελληνικό γιαούρτι υψηλής ποιότητας ελληνικό κρασί».

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ-ΚΙΝΑΣ

Στα σκαριά είναι τέλος το άνοιγμα τρίτης αεροπορικής γραμμής με την Ελλάδα που θα ξεκινάει από τη πρωτεύουσα της Σεσουάν, την Τσένκ Ντου γνωστή και ως πόλη των Πάντα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top